Verslag spellenavond mei

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 09:59

Dubbel Dobbel … Douze points!

Zaterdag 14 mei is alweer een dag die de geschiedenisboeken ingaat. Jérémie Makiese behaalde voor België de 19de plaats in het Eurovisiesongfestival in Turijn. Zijn nummer “Miss You” wist vooral de jury te bekoren. Televisiekijkend Europa dacht  daar duidelijk anders over. De Oekraïense groep Kalush Orchestra won met het nummer Stefania, al lijkt vooral de oorlog met Rusland aan de basis van die overwinning te liggen. In ons eigen Sint-Lambrechts-Herk werd er ook voor de overwinning gestreden – gelukkig zonder wapens – in de quiz van het Ex-Team van Chiro Herk. Ex-Quiz-It lokte een volle zaal. Het gekraak van de hersenen van de deelnemende ploegen was bijna hoorbaar tot bij ons in de Beemdgalm. Want ja, op diezelfde zaterdagavond keken wij niet naar het Eurovisiesongfestival en deden we niet mee met Ex-Quiz-It want het was de tweede zaterdag van de maand. En zoals jullie weten is het dan … Dubbel Dobbel!

Door de vele randactiviteiten waren we voorbereid op een minder talrijke opkomst dan de vorige keren maar dat betekende niet dat we de hele avond Miss You gezongen hebben. We hadden nu zelf wat meer tijd om ook mee aan te schuiven aan de spellentafels om enkele spellen mee te kunnen spelen en dat is natuurlijk ook erg fijn. Door het mooie weer hadden we ook een primeur: voor het eerst in de jonge geschiedenis van onze spellenclub werd er een tafel buiten gezet om in de buitenlucht te kunnen spelen.

Er kwam weer een heel gevarieerd aanbod van spellen op de tafels: de nieuwe topper Cascadia werd letterlijk en figuurlijk ingewijd (en is gelukkig al opgedroogd ondertussen) en ook Klask was nieuw en werd meteen uitgeprobeerd. Cubirds is een mooie reeks aan het neerzetten want deze werd de laatste vier spellenavonden telkens gespeeld. Ook andere spellen zijn stilaan klassiekers van Dubbel Dobbel aan het worden: Cubitos, De Zoektocht Naar El Dorado en Kluster werden al meermaals uitgekozen. Kwamen verder nog aan bod: Gepakt en Gezakt, King of Tokyo, Ligretto, Elfenland, Nova Luna, Sagrada en Spyfall.

Blijven deze spellen het volgende keer even goed doen? Of komen er andere spellen op de tafels? Daar kan je zelf bij helpen door naar onze spellenavond van zaterdag 11 juni te komen. Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.