Verslag spellenavond april

Gepubliceerd op 7 mei 2022 om 21:44

‘Knaldrang’ werd het woord van het afgelopen jaar. Als we naar onze spellenavond van april kijken, denken we dat ‘Speeldrang’ het woord van het nieuwe jaar gaat worden. Om 19u45 stond de eerste speler al in onze zaal terwijl we nog met de laatste voorbereidingen bezig waren. Veel extra tijd werd ons echter niet gegund want het moest nog 20u worden toen er al een tiental mensen aan het spelen waren. Blijkbaar was de goesting om te spelen erg groot maar dat kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk!

Misschien had onze paaswedstijd wel iets met het enthousiasme te maken? Heidi en Raf zaten er allebei maar één eitje naast waardoor Heidi als eerste inzender gratis mocht komen spelen en er eentje op onze kosten mocht drinken. Maar niet getreurd, ook de andere aanwezigen werden door de Paashaas verwend met een dubbel (dobbel?) eitje per consumptie. Bovendien had de paashaas ook bonussen verstopt in enkele van onze spellen. Die bonus leverde de winnaars van die spellen een groot chocolade paasei op. Niet alle bonussen werden gevonden. Er was bij een aantal spellen nochtans een link met het thema. Zo lag er een bonus in een spel waar je letterlijk met eieren speelt (Wingspan) en eentje in een spel met een ei op de doos (Dinosaur Island).

Wingspan en Dinosaur Island werden niet gekozen maar een hele hoop andere spellen wel: Micro Macro Crime City hield weer de hele avond een tafel in de ban. We nemen in mei dus zeker het vervolg ook mee! Een groep van 8 spelers trachtte met Hellapagos te overleven op een onbewoond eiland. Gelukkig leken ze nog steeds overeen te komen toen ze naar huis gingen. Dierenliefhebbers kwamen ook aan hun trekken: er werden lappendekens gemaakt voor de katten in Calico terwijl andere katten verzameld werden in The Isle of Cats. Er werden dieren gekweekt in New York Zoo, vogels werden verzameld in Cubirds en zalmen werden gelukkig in Happy Salmon. De jungle werd doorworsteld in De Zoektocht Naar El Dorado terwijl anderen eerder voor snelheid gingen in Jungle Speed. Kwamen voor de rest nog aan bod: Codenames en Codenames Disney, Exploding Kittens, Halli Galli, Jenga, Bezzerwizzer, Can’t Stop, Dixit, NMBR9, Nova Luna, Patchwork, Scotland Yard, Speed Cups, Sushi Go en Unusual Suspects.

Er werd dus weer erg veel gespeeld, waar we heel blij mee zijn. Het was ook te zien aan de gezelligheid in de zaal: slechts één tafel was er nog op overschot. De laatste spelers bleven zelfs na middernacht nog even doorgaan terwijl de stoelen al gestapeld werden. Van enthousiasme gesproken! Wij kijken alvast weer uit naar onze volgende editie op zaterdag 14 mei met een lading nieuwe spellen. Hopelijk tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.