Heb je vragen over de werking van onze spellenclub? Op deze pagina vind je waarschijnlijk het antwoord al. Heb je toch nog een andere vraag? Stel deze dan zeker via onze contactpagina.

Waar en wanneer kunnen we spellen komen spelen?

We spelen normaal gezien elke tweede zaterdag van de maand in Kinderen- en Jongerencentrum De Beemdgalm in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt). Op onze contactpagina vind je het volledige adres en een kaartje. Aangezien we rekening houden met de andere gebruikers van de Beemdgalm kan het zijn dat we sommige maanden toch in een ander weekend spelen. Dit communiceren we natuurlijk ruimschoots op voorhand. In de zomermaanden staan er voorlopig nog geen activiteiten gepland. Dit kan uiteraard nog veranderen.

Om hoe laat moet ik er zijn?

Onze spelavonden starten om 20u en we ronden af rond 24u. Later aansluiten of vroeger afronden is uiteraard perfect mogelijk!

Wie is er welkom?

Iedereen die interesse heeft in moderne bordspellen is bij ons welkom. We richten ons tijdens de spelavonden niet op kinderen. Wie jonger dan 16 jaar is, moet dus vergezeld zijn van een volwassene. Op zoek naar een babysit? Via de Gezinsbond kan je altijd wel iemand vinden: https://www.kinderoppasdienst.be/

Ik woon niet in Sint-Lambrechts-Herk. Mag ik ook komen?

Natuurlijk! Wij verwelkomen iedereen die zin heeft om spellen te komen spelen!

Wat als ik niemand van de club ken?

Dat is geen probleem. Je komt sowieso terecht bij mensen die dezelfde interesse in bordspellen met je delen. Je zal zeker kunnen aansluiten aan een tafel en voor je het weet, heb je er nieuwe vrienden bij. En indien je echt liever alleen speelt, heel wat spellen hebben ook een solo-variant ;-)

Welke spellen worden er gespeeld?

We bieden een ruim aanbod van 'moderne' bordspellen aan. Denk hierbij dus niet aan Monopoly, Levensweg, Cluedo en Mens Erger Je niet. De spellen in onze collectie zijn van uitgevers als 999 Games, White Goblin Games, Days of Wonder enz.

Dit betekent zeker niet dat dit moeilijke spellen zijn. Onze spellencollectie is zo uitgebreid dat er voor ieder wat wils is: van de beginnende speler die zijn eerste stapjes in bordspellenland zet tot de doorwinterde spelers die op zoek zijn naar uitdagende spellen. Variatie is het codewoord: een spel van 10 minuten of 3 uur, eenvoudig of ingewikkeld, coöperatief of competitief, eurogames of spellen met miniatuurtjes en dobbelstenen, deductiespellen of spellen met een vleugje behendigheid ... Het kan allemaal.

Voor een overzicht van onze spellen kan je terecht op de pagina "Spellencollectie".

Moet ik dan de spelregels van al die spellen kennen?

Weinig mensen lezen graag regels. Je mag er dus op rekenen dat er steeds iemand beschikbaar is om een spel uit te leggen. Vaak speelt de uitlegger ook mee of blijft hij in de buurt voor vragen. Bij heel wat spellen ben je al na enkele minuten aan het spelen.

Wie beslist wat er gespeeld wordt?

De spellen die we meenemen, stallen we allemaal uit op onze spellentafel. Je kan dus zelf uitkiezen wat je wil spelen. Kan je niet kiezen? Dan zijn wij er om advies te geven. Je kan ook in het event al voorstellen wat je gaat spelen (met spelersaantal en verwachte speelduur) en daarop kunnen mensen dan reageren om een plaatsje aan die tafel te bespreken.

Kan ik suggesties doen?

Zeker. Aangezien onze collecties uit honderden spellen bestaan, is het onmogelijk om altijd alles mee te nemen. Als je dus iets tof vindt/vond en (opnieuw) wil spelen, zeg het gerust. Ook vage oproepen als “Iets luchtigs (max. 5 minuten uitleg) dat met veel volk werkt” of “Iets met het thema dieren” kunnen. Vermoedelijk vind je wel medespelers voor je suggestie. Je kan ook altijd een kijkje nemen in onze collecties op de pagina "Spellencollectie".

Mag ik mijn eigen spel(len) meenemen?

Wij brengen een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan spellen mee, dus in principe is dat niet nodig. Heb je echter een spel thuis liggen dat je graag op onze spellenavond wil spelen, dan mag je dat natuurlijk wel meenemen. Uiteraard valt dit dan wel onder je eigen verantwoordelijkheid en beslis je ook zelf of je spel aan andere tafels mag gespeeld worden.

Hoe kan ik deelnemen?

Heel eenvoudig: je komt gewoon naar de Beemdgalm tijdens onze spelavonden. Op voorhand inschrijven is niet verplicht, maar het is voor ons wel handig als je even aangeeft dat je komt (en met hoeveel personen). Dit kan zowel via ons contactformulier als via onze FB-pagina. Op die manier hebben we een zicht op hoeveel mensen we kunnen verwachten. Ook als je later komt, kan je ons dit laten weten. Zo kunnen we ons daarop voorzien zodat je bij aankomst zo snel mogelijk mee kan aanschuiven bij een spel.

Hoeveel bedraagt de deelnameprijs?

We proberen onze club zo laagdrempelig mogelijk te houden. Daarom vragen we een bescheiden inkomprijs van €1. Dit wordt gebruikt om onze onkosten te betalen: de huur en schoonmaak van de zaal, kosten aan drukwerk en marketing en af en toe een extraatje om onze deelnemers in de watten te leggen.

Hoe zit het met eten en drinken?

We bieden drank en versnaperingen tegen democratische prijzen aan. We zouden dus vriendelijk willen vragen om geen eigen drinken of eten mee te brengen. Qua eten voorzien we dingen die "boardgame proof" zijn dus bijvoorbeeld geen chips om daarna met vettige vingers spelonderdelen vast te nemen.

Zijn er afspraken waaraan ik me moet houden?

We verwachten uiteraard dat iedereen respectvol omgaat met de locatie en het materiaal. Ook respect voor alle medespelers is essentieel. Je mag zeker spelen om te winnen, maar we blijven altijd vriendelijk en zetten fair play op de eerste plaats. Om ongelukken te vermijden, zetten we geen drinken te kort bij de spellen op de tafels tijdens het spelen.

Is de speellocatie rolstoelvriendelijk?

Jazeker! De speelzaal in de Beemdgalm bevindt zich op het gelijkvloers en er zijn aangepaste toiletten beschikbaar.

Doen jullie ook nog andere dingen?

Voorlopig gaan we kijken hoe de eerste spelavonden verlopen. Ons kennende zitten er echter al wel 'speciallekes' in ons hoofd. Hierover zullen we uiteraard tijdig communiceren.