Volgende activiteit: zaterdag 12 november 2022

Reisverslag Spiel '22

Niet geschoten is altijd mis, dus waagde Dubbel Dobbel Dimitri zijn kans om op spellenpad te gaan. Ondanks zijn bescheidenheid zag hij het groots, want hij regelde een tweedaagse aanwezigheid op Spiel, dé grootste spellenbeurs ter wereld en daar stond hij dan.

Lees meer »

Verslag spellenavond oktober

Verplaatsen of laten doorgaan? Met die vraag over onze spellenavond in oktober hebben we toch wel even geworsteld. Op zaterdag 8 oktober stond - naast onze spellenavond - immers een groots evenement te gebeuren in Sint-Lambrechts-Herk: de showavond van Volle Bak Herk voor 50 jaar Elckerlyc.

Lees meer »

Verslag spellenavond september

Zaterdag 10 september was een belangrijke dag. In Engeland werd Prins Charles na bijna een leven lang wachten eindelijk Koning Charles. In Spanje was Remco Evenepoel zeker van de eindoverwinning in de Vuelta. In België ging het speelseizoen van onze spellenclub weer van start! Het werd een spellenavond die anders was dan anders en dat had onder andere te maken met het oud-leidingsweekend van KSA Moos Herk en de rol van hun keukenploeg.

Lees meer »

Verslag spellendag juli

Oorspronkelijk hadden we in de zomermaanden geen activiteit voorzien. Toch kwam er in de loop van juni al snel de goesting om in juli toch nog iets te organiseren. En dat iets zou al snel uitgroeien tot iets heel wat. Onze spellenavonden zijn niet op kinderen gericht aangezien we pas om 20u starten. Daarom wilden we hen deze keer ook de kans geven om onze spellenclub te komen bezoeken. Onze eerste spellendag was geboren.

Lees meer »

Verslag spellenavond juni

De laatste (officiële) spellenavond van ons eerste speeljaar leek fel op de eerste in november. Deze keer geen Dubbel zonder Dobbel maar wel Dobbel zonder Dubbel. Dimitri zat namelijk aan de kust voor een trouwfeest. Hij werd echter waardig vervangen door onze Joker Jenne. De auto werd deze keer dus extra goed volgepropt om alles in de Beemdgalm te krijgen.

Lees meer »

Verslag spellenavond april

‘Knaldrang’ werd het woord van het afgelopen jaar. Als we naar onze spellenavond van april kijken, denken we dat ‘Speeldrang’ het woord van het nieuwe jaar gaat worden. Om 19u45 stond de eerste speler al in onze zaal terwijl we nog met de laatste voorbereidingen bezig waren. Veel extra tijd werd ons echter niet gegund want het moest nog 20u worden toen er al een tiental mensen aan het spelen waren. Blijkbaar was de goesting om te spelen erg groot maar dat kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk!

Lees meer »

Verslag spellenavond maart

Door de korte maand februari stond de derde spellenavond weer snel op het programma. Intussen schakelden we in de samenleving over van code oranje naar code geel en dat had toch wel wat gevolgen voor ons: geen CST en identiteitskaarten meer aan de ingang, geen verplichte mondmaskers meer en de ramen konden wat meer dicht blijven. Zelf staken we  deze keer ook in een ander jasje. Het is te zeggen, in een andere T-shirt. Voor het eerst konden we uitpakken met onze nieuwe Dubbel Dobbel T-shirts waardoor we nog beter te herkennen waren.

Lees meer »

Verslag spellenavond februari

Na de openingsavond van onze spellenclub in november was het langer dan voorzien wachten op het vervolg om de ondertussen wel voldoende bekende reden. Ondertussen zaten we niet stil en boden we in december en januari een online alternatief aan. Dat werd ook wel gesmaakt maar het was natuurlijk niet hetzelfde. Ons online spel voor februari stond ook al klaar maar toen we hoorden dat fysiek spelen terug een optie was, hebben we niet lang getwijfeld om het Dubbel Dobbel Liefdesspel voorlopig in de koelkast te steken. De tweede fysieke spellenavond was ook tweede keer goede keer aangezien nu ook Dubbel Dobbel Davy aanwezig kon zijn om te genieten van spelend Herk.

Lees meer »

We spelen weer!

We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het weer zo ver: op zaterdag 12 februari houden we onze tweede spellenavond in de Beemdgalm! Het concept blijft hetzelfde: iedereen die zin heeft om spellen te spelen, is welkom. Gezien het startuur (vanaf 20u) richten we ons vooral op volwassenen en jongeren. De inkom bedraagt €1. Drank en snacks zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. Wil je graag een spel uit onze spellencollectie spelen? Laat het ons weten. We nemen het spel dan zeker mee en kunnen het al klaarzetten zodat je dadelijk kan beginnen spelen. Nodig zeker ook al je vrienden, collega's, familieleden en kennissen uit. Hoe meer zielen, hoe meer speelvreugde!

Lees meer »

Verslag Dubbel Dobbel Aftelspel

Spellenclub Dubbel Dobbel werd opnieuw uitgedaagd, want de pandemie wilt ook nog steeds met ons mee spelen. De pionnen stonden voor onze fysieke activiteit in januari niet gunstig, maar we wilden niet nalaten om een alternatief te voorzien. Na ons gesmaakte spellenkerstmenu in december werd in januari het ‘Dubbel Dobbel Aftelspel’ geboren. Een kickstart voor het nieuwe speljaar. En het werd een succes!

Lees meer »

Aftelspel zaterdag 8 januari

Aangezien een fysieke spelavond helaas nog niet mogelijk is, bieden we ook in januari weer een online alternatief aan. Tel samen met ons af naar een nieuw speeljaar. We hebben een lijst opgesteld waarbij de oplossing van de opgave of opdracht je telkens toegang geeft tot de volgende. Deze opdrachten hebben natuurlijk te maken met spelletjes - in de ruime zin van het woord. Wie kraakt de codes het snelst en haalt zo als eerste de finish? Afspraak op zaterdag 8 januari om 20u op ons Twitch-kanaal!

Lees meer »