Verslag spellenavond mei 2024

Zaterdag 11 mei was de dag waarop zowel België als Nederland ontbraken in de finale van het Songfestival. België wegens niet goed genoeg, Nederland wegens een dispuut dat tot op heden nog steeds niet uitgeklaard is. Zaterdag 11 mei was ook de 10de verjaardag van Dubbel Dobbel Laura. Op zo een dag kan je natuurlijk moeilijk een babysit laten komen dus mocht ze, samen met haar broer, voor de gelegenheid mee naar de spellenavond. Samen met de andere aanwezigen speelden ze heel wat leuke spellen uit onze collectie.

Lees meer »

Verslag spellenavond april 2024

De spellenavond van april was de eerste van dit kalenderjaar met aangename temperaturen. Even twijfelden we nog of we tafels buiten zouden zetten maar een online check leerde ons dat de zon al zou ondergaan rond 20u30 dus dat zou niet echt de moeite zijn. Toch maar binnen spelen dan. Voor wie het toch te warm zou krijgen, hadden we geen paaseitjes maar paasijsjes voorzien.

Lees meer »

Verslag spellenavond maart 2024

Voor één keer geen blauwe Dubbel Dobbel Dimitri, Davy of Annelies tijdens onze spellenavond in de Beemdgalm. Zij werden ingeruild voor een hippe disco-boy, Super Mario en een alpaca (of was het een lama?). In het weekend van 11 maart was het Hasselt carnaval en daarom doken we in onze verkleedkoffers. Ook de meeste bezoekers deden dit en mochten daardoor ook gratis komen meespelen.

Lees meer »

Verslag spellenavond februari 2024

In het weekend voor Valentijn zetten we de deuren van de Beemdgalm open als ideale locatie voor een romantische date. Ook mensen die minder amoureuze plannen hadden, waren uiteraard meer dan welkom. Eén ding hadden we alvast allemaal met elkaar gemeen: de liefde voor bordspellen.

Lees meer »

Opening Jeugdboekenmaand 2024

Dit jaar staat de Jeugdboekenmaand in het teken van 'sport en spel'. Daarom klopten de mensen van de Bibliotheek Hasselt bij ons aan om de opening mee te ondersteunen. We doken in onze spellencollecties en zochten naar familiespellen die in het teken van boeken, verhalen of woorden staan.

Lees meer »

Verslag spellenavond januari 2024

Op de eerste spellenavond van 2024 leek het ons een goed idee om samen te klinken op het nieuwe jaar. Met een gratis glaasje bubbels of fruitsap wensten we al onze bezoekers het beste toe: een goede gezondheid, veel liefde en geluk. Of dat meteen zou resulteren in geluk in het spel, zou dan nog moeten blijken.

Lees meer »

Verslag spellenavond december 2023

Na de drukke feestmaand november waarin we onze tweede verjaardag vierden met een spellendag en onze eerste Dubbel Dobbel Quiz organiseerden, was het in december nog eens tijd voor een gewone spellenavond. Het werd een rustigere editie dan anders maar dat vonden we helemaal niet erg. Zo konden we zelf ook nog eens mee aan tafel schuiven om een spel te spelen.

Lees meer »

Verslag Dubbel Dobbel Quiz

Er was eens … een gek idee. Aangezien we naast spellen spelen ook erg graag quizzen, borrelde het ergens in ons achterhoofd om zelf een quiz te maken. In een enkele brainstormsessies moesten een aantal beslissingen genomen worden. Wat voor een quiz zou het worden? Een algemene kennisquiz of toch iets met spellen? Op welk publiek gingen we ons richten? Plaatselijke bezoekers van onze spellenclub of ook quizploegen die vaker gaan quizzen? Welk niveau zouden de vragen dan moeten hebben? Genoeg stof om over na te denken dus.

Lees meer »

Verslag verjaardagsfeest november 2023

De pret voor ons verjaardagsfeest begon dit keer al op voorhand. We hadden immers aangekondigd dat wie gebak meenam naar de spellendag, gratis binnen mocht en kans maakte op een leuke prijs. Toen we de eerste foto’s binnenkregen van bakkers in de keuken kwam het water ons al in de mond en maakten onze harten een sprongetje, want bij een nieuw idee is het toch altijd afwachten of het wel zal aanslaan. Dat mensen op voorhand plezier hadden in het maken van het gebak en ons er trots de foto's van doorstuurden, maakte ons al wat geruster dat dit idee aansloeg. De laatste twijfels werden helemaal weggenomen toen de eerste bezoekers die binnen kwamen ook heel wat lekkers bij zich hadden. De feesttafel werd al snel goed gevuld! Sommige bakkers gingen zelfs helemaal op in het thema door dobbelstenen of pionnen te maken. Zalig … en lekker!

Lees meer »

Verslag spelnamiddag Gezinsbond 2023

Twee weken na onze spellenavond in oktober, stelden we een deel van onze spellencollectie opnieuw open in de Beemdgalm. Deze keer werd er een extra tafel met kinderspellen bijgezet aangezien de spelnamiddag van de Gezinsbond zich vooral richtte op kinderen met hun (groot)ouders. Er kwamen heel wat kinderen op deze spelnamiddag af wat voor heel wat ambiance in de zaal zorgde.

Lees meer »

Verslag spellenavond oktober 2023

Waar we in september nog met alle tafels buiten speelden, lieten de temperaturen dat in oktober niet meer toe. Gelukkig is het in de Beemdgalm gezellig om te zitten, dus zetten we alles binnen klaar. Ondertussen zijn we het al wel gewoon dat er rond de klok van 20u al een aantal bezoekers aankomen. Deze keer waren we echter blij verrast dat er steeds meer volk bij kwam op een nochtans ‘gewone’ spellenavond. Het duurde niet lang of we moesten al enkele tafels bijzetten en de zaal geraakte snel goed gevuld.

Lees meer »

Verslag spellenavond september 2023

We hebben in de twee jaar die we bestaan als spellenclub al heel wat mijlpalen bereikt. Tijdens onze spellenavond van september kon er opnieuw eentje afgevinkt worden. Het was uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. We hadden ons dus voorzien op mensen die graag buiten zouden spelen. Wat we echter niet hadden verwacht, was dat iederéén zich buiten installeerde. Niet voor enkel het eerste spel, maar heel de avond lang. Voor de eerste keer bleef de Beemdgalm dus helemaal leeg. Gelukkig was dit niet omdat er niemand kwam opdagen!

Lees meer »