Volgende activiteit: zaterdag 10 september 2022

Verslag spellendag juli

Oorspronkelijk hadden we in de zomermaanden geen activiteit voorzien. Toch kwam er in de loop van juni al snel de goesting om in juli toch nog iets te organiseren. En dat iets zou al snel uitgroeien tot iets heel wat. Onze spellenavonden zijn niet op kinderen gericht aangezien we pas om 20u starten. Daarom wilden we hen deze keer ook de kans geven om onze spellenclub te komen bezoeken. Onze eerste spellendag was geboren.

Lees meer »

Verslag spellenavond juni

De laatste (officiële) spellenavond van ons eerste speeljaar leek fel op de eerste in november. Deze keer geen Dubbel zonder Dobbel maar wel Dobbel zonder Dubbel. Dimitri zat namelijk aan de kust voor een trouwfeest. Hij werd echter waardig vervangen door onze Joker Jenne. De auto werd deze keer dus extra goed volgepropt om alles in de Beemdgalm te krijgen.

Lees meer »

Verslag spellenavond april

‘Knaldrang’ werd het woord van het afgelopen jaar. Als we naar onze spellenavond van april kijken, denken we dat ‘Speeldrang’ het woord van het nieuwe jaar gaat worden. Om 19u45 stond de eerste speler al in onze zaal terwijl we nog met de laatste voorbereidingen bezig waren. Veel extra tijd werd ons echter niet gegund want het moest nog 20u worden toen er al een tiental mensen aan het spelen waren. Blijkbaar was de goesting om te spelen erg groot maar dat kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk!

Lees meer »

Verslag spellenavond maart

Door de korte maand februari stond de derde spellenavond weer snel op het programma. Intussen schakelden we in de samenleving over van code oranje naar code geel en dat had toch wel wat gevolgen voor ons: geen CST en identiteitskaarten meer aan de ingang, geen verplichte mondmaskers meer en de ramen konden wat meer dicht blijven. Zelf staken we  deze keer ook in een ander jasje. Het is te zeggen, in een andere T-shirt. Voor het eerst konden we uitpakken met onze nieuwe Dubbel Dobbel T-shirts waardoor we nog beter te herkennen waren.

Lees meer »

Verslag spellenavond februari

Na de openingsavond van onze spellenclub in november was het langer dan voorzien wachten op het vervolg om de ondertussen wel voldoende bekende reden. Ondertussen zaten we niet stil en boden we in december en januari een online alternatief aan. Dat werd ook wel gesmaakt maar het was natuurlijk niet hetzelfde. Ons online spel voor februari stond ook al klaar maar toen we hoorden dat fysiek spelen terug een optie was, hebben we niet lang getwijfeld om het Dubbel Dobbel Liefdesspel voorlopig in de koelkast te steken. De tweede fysieke spellenavond was ook tweede keer goede keer aangezien nu ook Dubbel Dobbel Davy aanwezig kon zijn om te genieten van spelend Herk.

Lees meer »

We spelen weer!

We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het weer zo ver: op zaterdag 12 februari houden we onze tweede spellenavond in de Beemdgalm! Het concept blijft hetzelfde: iedereen die zin heeft om spellen te spelen, is welkom. Gezien het startuur (vanaf 20u) richten we ons vooral op volwassenen en jongeren. De inkom bedraagt €1. Drank en snacks zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. Wil je graag een spel uit onze spellencollectie spelen? Laat het ons weten. We nemen het spel dan zeker mee en kunnen het al klaarzetten zodat je dadelijk kan beginnen spelen. Nodig zeker ook al je vrienden, collega's, familieleden en kennissen uit. Hoe meer zielen, hoe meer speelvreugde!

Lees meer »

Verslag Dubbel Dobbel Aftelspel

Spellenclub Dubbel Dobbel werd opnieuw uitgedaagd, want de pandemie wilt ook nog steeds met ons mee spelen. De pionnen stonden voor onze fysieke activiteit in januari niet gunstig, maar we wilden niet nalaten om een alternatief te voorzien. Na ons gesmaakte spellenkerstmenu in december werd in januari het ‘Dubbel Dobbel Aftelspel’ geboren. Een kickstart voor het nieuwe speljaar. En het werd een succes!

Lees meer »

Aftelspel zaterdag 8 januari

Aangezien een fysieke spelavond helaas nog niet mogelijk is, bieden we ook in januari weer een online alternatief aan. Tel samen met ons af naar een nieuw speeljaar. We hebben een lijst opgesteld waarbij de oplossing van de opgave of opdracht je telkens toegang geeft tot de volgende. Deze opdrachten hebben natuurlijk te maken met spelletjes - in de ruime zin van het woord. Wie kraakt de codes het snelst en haalt zo als eerste de finish? Afspraak op zaterdag 8 januari om 20u op ons Twitch-kanaal!

Lees meer »

Verslag tweede spellenavond: online spellenmenu als plan C

Zaterdag 11 december stond met stip in onze agenda’s. We hadden goesting in de tweede spellenavond. De ene was genezen en de andere had de smaak stevig te pakken na de kick-off van november. Het mocht echter niet baten, want het woord van de jaren 2020 en 2021 zou nu ook roet in het eten gooien. Het C-woord zorgde voor wat spanning en ondanks dat een avond als de onze in principe wel mocht, verkozen we toch om een alternatief uit te werken. Het laatste wat wij wilden was de gezondheidszorg, het onderwijs, de bedrijven, de horeca … een middelvinger tonen en gewoon koppig ons eigen ding doen. Een plan B dus!

Lees meer »

Online spellenavond - Zaterdag 11 december

Onze spellenavond van komende zaterdag hebben we uit voorzorg geannuleerd maar we hebben een online alternatief klaar. We presenteren jullie bij deze ons gratis en online "Dubbel Dobbel Kerstmenu"!Schrijf je in via deze link om zaterdag met ons mee te spelen: https://forms.gle/pHbUhtD5tDtVMa347Vanaf 19u30 starten we met uitzenden op Twitch: https://www.twitch.tv/dubbeldobbel

Lees meer »

Spellenavond december geannuleerd

Dag iedereenVolgens de huidige maatregelen zou onze spellenavond nog georganiseerd kunnen worden, weliswaar met mondmaskers. De Beemdgalm is immers groot genoeg om iedereen op meer dan voldoende afstand te laten zitten, er kan goed geventileerd worden en er zit maar een beperkt aantal spelers per tafel.

Lees meer »