Volgende activiteit: zaterdag 8 april 2023

Verslag spellenavond februari 2023

In het weekend voor Valentijn stond onze spellenavond in het teken van de liefde. Als wij aan de liefde denken, denken we aan dingen als warmte, gezelligheid, hartjes en knuffels. Onze verbazing was dan ook erg groot toen er ineens een groepje heksen binnengevlogen kwam. Hadden we ons van uitnodiging vergist? Was het Halloween in februari? Het bleek echter om onze die hard fans te gaan die het verslag van de vorige spellenavond niet alleen goed gelezen maar ook nog eens letterlijk toegepast hadden. Aan de ene kant fijn om te zien dat de verslagen en nieuwsbrieven gelezen worden. Aan de andere kant rijst de vraag of we nu voorzichtiger moeten zijn met wat we erin schrijven. Wie weet welke gevolgen onze schrijfsels nog meer gaan hebben. Och ja, zolang het geen pijn doet …

Lees meer »

Verslag spellenavond januari 2023

Op zaterdag 14 januari stond er voor muzikaal België heel wat op het spel. Een professionele jury en televisiekijkend Vlaanderen gingen samen bepalen wie ons land in mei zal vertegenwoordigen op het  Eurovisiesongfestival in Liverpool. Een 30-tal landgenoten lag daar echter niet wakker van. Zij hadden een veel belangrijkere afspraak in hun agenda staan: naar de Spellenavond van Dubbel Dobbel gaan. Of het nu 2 Fabiola of The Starlings waren die de finale zouden winnen, het zou hen worst wezen.

Lees meer »

Verslag spellenavond december 2022

Op onze spellenavond van december mochten we weer een heel gevarieerd publiek ontvangen. Verschillende generaties zetten zich rond de speltafels voor een avond vol plezier. Er waren gezinnen met jonge kinderen of pubers maar ook ouders die hun kroost thuis lieten om zelf eens te kunnen ontspannen. Er kwamen twintigers in de fleur van hun leven, maar evenzeer de al wat oudere generatie die hun tweede (of derde?) jeugd beleefde. Het mag duidelijk zijn: bordspellen kunnen iederéén rond de tafel krijgen!

Lees meer »

Reisverslag Spiel '22

Niet geschoten is altijd mis, dus waagde Dubbel Dobbel Dimitri zijn kans om op spellenpad te gaan. Ondanks zijn bescheidenheid zag hij het groots, want hij regelde een tweedaagse aanwezigheid op Spiel, dé grootste spellenbeurs ter wereld en daar stond hij dan.

Lees meer »

Verslag spellenavond oktober

Verplaatsen of laten doorgaan? Met die vraag over onze spellenavond in oktober hebben we toch wel even geworsteld. Op zaterdag 8 oktober stond - naast onze spellenavond - immers een groots evenement te gebeuren in Sint-Lambrechts-Herk: de showavond van Volle Bak Herk voor 50 jaar Elckerlyc.

Lees meer »

Verslag spellenavond september

Zaterdag 10 september was een belangrijke dag. In Engeland werd Prins Charles na bijna een leven lang wachten eindelijk Koning Charles. In Spanje was Remco Evenepoel zeker van de eindoverwinning in de Vuelta. In België ging het speelseizoen van onze spellenclub weer van start! Het werd een spellenavond die anders was dan anders en dat had onder andere te maken met het oud-leidingsweekend van KSA Moos Herk en de rol van hun keukenploeg.

Lees meer »

Verslag spellendag juli

Oorspronkelijk hadden we in de zomermaanden geen activiteit voorzien. Toch kwam er in de loop van juni al snel de goesting om in juli toch nog iets te organiseren. En dat iets zou al snel uitgroeien tot iets heel wat. Onze spellenavonden zijn niet op kinderen gericht aangezien we pas om 20u starten. Daarom wilden we hen deze keer ook de kans geven om onze spellenclub te komen bezoeken. Onze eerste spellendag was geboren.

Lees meer »

Verslag spellenavond juni

De laatste (officiële) spellenavond van ons eerste speeljaar leek fel op de eerste in november. Deze keer geen Dubbel zonder Dobbel maar wel Dobbel zonder Dubbel. Dimitri zat namelijk aan de kust voor een trouwfeest. Hij werd echter waardig vervangen door onze Joker Jenne. De auto werd deze keer dus extra goed volgepropt om alles in de Beemdgalm te krijgen.

Lees meer »

Verslag spellenavond april

‘Knaldrang’ werd het woord van het afgelopen jaar. Als we naar onze spellenavond van april kijken, denken we dat ‘Speeldrang’ het woord van het nieuwe jaar gaat worden. Om 19u45 stond de eerste speler al in onze zaal terwijl we nog met de laatste voorbereidingen bezig waren. Veel extra tijd werd ons echter niet gegund want het moest nog 20u worden toen er al een tiental mensen aan het spelen waren. Blijkbaar was de goesting om te spelen erg groot maar dat kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk!

Lees meer »

Verslag spellenavond maart

Door de korte maand februari stond de derde spellenavond weer snel op het programma. Intussen schakelden we in de samenleving over van code oranje naar code geel en dat had toch wel wat gevolgen voor ons: geen CST en identiteitskaarten meer aan de ingang, geen verplichte mondmaskers meer en de ramen konden wat meer dicht blijven. Zelf staken we  deze keer ook in een ander jasje. Het is te zeggen, in een andere T-shirt. Voor het eerst konden we uitpakken met onze nieuwe Dubbel Dobbel T-shirts waardoor we nog beter te herkennen waren.

Lees meer »