Verslag spellenavond januari 2024

Op de eerste spellenavond van 2024 leek het ons een goed idee om samen te klinken op het nieuwe jaar. Met een gratis glaasje bubbels of fruitsap wensten we al onze bezoekers het beste toe: een goede gezondheid, veel liefde en geluk. Of dat meteen zou resulteren in geluk in het spel, zou dan nog moeten blijken.

Lees meer »

Verslag spellenavond december 2023

Na de drukke feestmaand november waarin we onze tweede verjaardag vierden met een spellendag en onze eerste Dubbel Dobbel Quiz organiseerden, was het in december nog eens tijd voor een gewone spellenavond. Het werd een rustigere editie dan anders maar dat vonden we helemaal niet erg. Zo konden we zelf ook nog eens mee aan tafel schuiven om een spel te spelen.

Lees meer »

Verslag Dubbel Dobbel Quiz

Er was eens … een gek idee. Aangezien we naast spellen spelen ook erg graag quizzen, borrelde het ergens in ons achterhoofd om zelf een quiz te maken. In een enkele brainstormsessies moesten een aantal beslissingen genomen worden. Wat voor een quiz zou het worden? Een algemene kennisquiz of toch iets met spellen? Op welk publiek gingen we ons richten? Plaatselijke bezoekers van onze spellenclub of ook quizploegen die vaker gaan quizzen? Welk niveau zouden de vragen dan moeten hebben? Genoeg stof om over na te denken dus.

Lees meer »

Verslag verjaardagsfeest november 2023

De pret voor ons verjaardagsfeest begon dit keer al op voorhand. We hadden immers aangekondigd dat wie gebak meenam naar de spellendag, gratis binnen mocht en kans maakte op een leuke prijs. Toen we de eerste foto’s binnenkregen van bakkers in de keuken kwam het water ons al in de mond en maakten onze harten een sprongetje, want bij een nieuw idee is het toch altijd afwachten of het wel zal aanslaan. Dat mensen op voorhand plezier hadden in het maken van het gebak en ons er trots de foto's van doorstuurden, maakte ons al wat geruster dat dit idee aansloeg. De laatste twijfels werden helemaal weggenomen toen de eerste bezoekers die binnen kwamen ook heel wat lekkers bij zich hadden. De feesttafel werd al snel goed gevuld! Sommige bakkers gingen zelfs helemaal op in het thema door dobbelstenen of pionnen te maken. Zalig … en lekker!

Lees meer »

Verslag spelnamiddag Gezinsbond 2023

Twee weken na onze spellenavond in oktober, stelden we een deel van onze spellencollectie opnieuw open in de Beemdgalm. Deze keer werd er een extra tafel met kinderspellen bijgezet aangezien de spelnamiddag van de Gezinsbond zich vooral richtte op kinderen met hun (groot)ouders. Er kwamen heel wat kinderen op deze spelnamiddag af wat voor heel wat ambiance in de zaal zorgde.

Lees meer »

Verslag spellenavond oktober 2023

Waar we in september nog met alle tafels buiten speelden, lieten de temperaturen dat in oktober niet meer toe. Gelukkig is het in de Beemdgalm gezellig om te zitten, dus zetten we alles binnen klaar. Ondertussen zijn we het al wel gewoon dat er rond de klok van 20u al een aantal bezoekers aankomen. Deze keer waren we echter blij verrast dat er steeds meer volk bij kwam op een nochtans ‘gewone’ spellenavond. Het duurde niet lang of we moesten al enkele tafels bijzetten en de zaal geraakte snel goed gevuld.

Lees meer »

Verslag spellenavond september 2023

We hebben in de twee jaar die we bestaan als spellenclub al heel wat mijlpalen bereikt. Tijdens onze spellenavond van september kon er opnieuw eentje afgevinkt worden. Het was uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. We hadden ons dus voorzien op mensen die graag buiten zouden spelen. Wat we echter niet hadden verwacht, was dat iederéén zich buiten installeerde. Niet voor enkel het eerste spel, maar heel de avond lang. Voor de eerste keer bleef de Beemdgalm dus helemaal leeg. Gelukkig was dit niet omdat er niemand kwam opdagen!

Lees meer »

WGG-dag 2023

Op zaterdag 26 augustus trokken Dubbel Dobbel Davy en Dimitri naar het hoge noorden voor de White Goblin Games dag. In de vroege ochtend, na een kleine tussenstop om bij te tanken, vatten we de heenreis aan. Klokslag 10u00 arriveerden we op de parking na een rit van 315 km. We haastten ons snel naar de ingang van het magazijn om zeker niet te laat te komen maar gelukkig kennen ze in Nederland ook het academisch kwartiertje. Geen druk dus en nog tijd voor een koffie en een stukje cake.

Lees meer »

Verslag spellendag juli 2023

In de prille geschiedenis van onze spellenclub is het misschien vreemd om al van tradities te spreken, maar het afsluiten van ons spellenjaar met een spellendag in juli mag zo toch al wel genoemd worden. Nog een laatste keer alles – letterlijk en figuurlijk – uit de kast halen om dan daarna te genieten van een zomerbreak. Gezien de tropische temperaturen werd de drankvoorraad extra aangevuld en werden er ook buiten weer tafels voorzien. Ook buiten werden outdoor games voorzien, al moesten die nog even wijken toen de plaatselijke groendienst last-minute opdaagde om het gras te komen maaien.

Lees meer »

Verslag spellenavond juni 2023

Wie zou de finale van de Champions League voetbal winnen: Manchester City of Inter Milaan? Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku? Terwijl in het Atatürk Olympisch Stadion in Turkije meer dan 70.000 toeschouwers en wereldwijd meer dan 400 miljoen tv-kijkers zich over deze vraag bogen, trokken wij ons daar in de Beemdgalm niets van aan. CL-finale of niet, het was de tweede zaterdag van de maand dus het was weer tijd voor een spellenavond van Dubbel Dobbel.

Lees meer »

Verslag spellenavond mei 2023

“And the twelve points go to … Belgium!” was drie keer te horen tijdens de finale van Eurosong 2023. Het leverde Gustaph uiteindelijk een mooie zevende plaats op. Wie daar weinig van gemerkt heeft, zijn de bezoekers van onze spellenavond in mei. Zij probeerden aan hun tafel twelve of meer points te behalen. En net zoals de outfits tijdens Eurosong waren ook bij ons de gekozen spellen heel divers, gaande van heel rustig tot heel interactief.

Lees meer »

Verslag spellenavond april 2023

Geen gekke outfits of vreemde figuren tijdens onze spellenavond van april. De carnavalskleren liggen weer in de verkleedkoffers tot volgend jaar. Toch wisten de bezoekers van onze spellenavond in april ons weer op verschillende manieren te verrassen. Het begon al met de opkomst. Vooraf hadden we het gevoel dat het een rustige avond ging worden. We hadden immers niks speciaals gepland of aangekondigd. Het eerste halfuur leek ons vermoeden ook te gaan bevestigen: in een rustig tempo kwamen de bezoekers binnen. Maar waar normaal gezien rond half negen, kwart voor negen zowat iedereen binnen is, bleef er nu ook de rest van de avond nog extra volk binnenkomen. Daardoor zaten we uiteindelijk toch weer met meer dan 40 aanwezigen rond de tafels. Het was dus weer gezellig druk in de Beemdgalm.

Lees meer »