Volgende activiteit: zaterdag 14 oktober 2023

WGG-dag 2023

Op zaterdag 26 augustus trokken Dubbel Dobbel Davy en Dimitri naar het hoge noorden voor de White Goblin Games dag. In de vroege ochtend, na een kleine tussenstop om bij te tanken, vatten we de heenreis aan. Klokslag 10u00 arriveerden we op de parking na een rit van 315 km. We haastten ons snel naar de ingang van het magazijn om zeker niet te laat te komen maar gelukkig kennen ze in Nederland ook het academisch kwartiertje. Geen druk dus en nog tijd voor een koffie en een stukje cake.

Lees meer »

Verslag spellendag juli 2023

In de prille geschiedenis van onze spellenclub is het misschien vreemd om al van tradities te spreken, maar het afsluiten van ons spellenjaar met een spellendag in juli mag zo toch al wel genoemd worden. Nog een laatste keer alles – letterlijk en figuurlijk – uit de kast halen om dan daarna te genieten van een zomerbreak. Gezien de tropische temperaturen werd de drankvoorraad extra aangevuld en werden er ook buiten weer tafels voorzien. Ook buiten werden outdoor games voorzien, al moesten die nog even wijken toen de plaatselijke groendienst last-minute opdaagde om het gras te komen maaien.

Lees meer »

Verslag spellenavond juni 2023

Wie zou de finale van de Champions League voetbal winnen: Manchester City of Inter Milaan? Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku? Terwijl in het Atatürk Olympisch Stadion in Turkije meer dan 70.000 toeschouwers en wereldwijd meer dan 400 miljoen tv-kijkers zich over deze vraag bogen, trokken wij ons daar in de Beemdgalm niets van aan. CL-finale of niet, het was de tweede zaterdag van de maand dus het was weer tijd voor een spellenavond van Dubbel Dobbel.

Lees meer »

Verslag spellenavond mei 2023

“And the twelve points go to … Belgium!” was drie keer te horen tijdens de finale van Eurosong 2023. Het leverde Gustaph uiteindelijk een mooie zevende plaats op. Wie daar weinig van gemerkt heeft, zijn de bezoekers van onze spellenavond in mei. Zij probeerden aan hun tafel twelve of meer points te behalen. En net zoals de outfits tijdens Eurosong waren ook bij ons de gekozen spellen heel divers, gaande van heel rustig tot heel interactief.

Lees meer »

Verslag spellenavond april 2023

Geen gekke outfits of vreemde figuren tijdens onze spellenavond van april. De carnavalskleren liggen weer in de verkleedkoffers tot volgend jaar. Toch wisten de bezoekers van onze spellenavond in april ons weer op verschillende manieren te verrassen. Het begon al met de opkomst. Vooraf hadden we het gevoel dat het een rustige avond ging worden. We hadden immers niks speciaals gepland of aangekondigd. Het eerste halfuur leek ons vermoeden ook te gaan bevestigen: in een rustig tempo kwamen de bezoekers binnen. Maar waar normaal gezien rond half negen, kwart voor negen zowat iedereen binnen is, bleef er nu ook de rest van de avond nog extra volk binnenkomen. Daardoor zaten we uiteindelijk toch weer met meer dan 40 aanwezigen rond de tafels. Het was dus weer gezellig druk in de Beemdgalm.

Lees meer »

Verslag spellenavond maart 2023

Er waren eens een leeuw, een zombie en een matroos. Het zou het begin kunnen zijn van een flauwe mop of het scenario van een experimentele film. Maar nee, het was het begin van een knotsgekke, eerste carnavalseditie van onze spellenclub. Wie verkleed kwam, mocht gratis binnen. Met de lage inkomprijs van slechts 1 euro hadden we onze twijfels of dit wel voldoende motivatie zou zijn voor onze bezoekers om zich te gaan verkleden. Die twijfels vielen echter al snel weg toen de eerste bezoekers al meteen verkleed bleken te zijn.

Lees meer »

Verslag spellenavond februari 2023

In het weekend voor Valentijn stond onze spellenavond in het teken van de liefde. Als wij aan de liefde denken, denken we aan dingen als warmte, gezelligheid, hartjes en knuffels. Onze verbazing was dan ook erg groot toen er ineens een groepje heksen binnengevlogen kwam. Hadden we ons van uitnodiging vergist? Was het Halloween in februari? Het bleek echter om onze die hard fans te gaan die het verslag van de vorige spellenavond niet alleen goed gelezen maar ook nog eens letterlijk toegepast hadden. Aan de ene kant fijn om te zien dat de verslagen en nieuwsbrieven gelezen worden. Aan de andere kant rijst de vraag of we nu voorzichtiger moeten zijn met wat we erin schrijven. Wie weet welke gevolgen onze schrijfsels nog meer gaan hebben. Och ja, zolang het geen pijn doet …

Lees meer »

Verslag spellenavond januari 2023

Op zaterdag 14 januari stond er voor muzikaal België heel wat op het spel. Een professionele jury en televisiekijkend Vlaanderen gingen samen bepalen wie ons land in mei zal vertegenwoordigen op het  Eurovisiesongfestival in Liverpool. Een 30-tal landgenoten lag daar echter niet wakker van. Zij hadden een veel belangrijkere afspraak in hun agenda staan: naar de Spellenavond van Dubbel Dobbel gaan. Of het nu 2 Fabiola of The Starlings waren die de finale zouden winnen, het zou hen worst wezen.

Lees meer »

Verslag spellenavond december 2022

Op onze spellenavond van december mochten we weer een heel gevarieerd publiek ontvangen. Verschillende generaties zetten zich rond de speltafels voor een avond vol plezier. Er waren gezinnen met jonge kinderen of pubers maar ook ouders die hun kroost thuis lieten om zelf eens te kunnen ontspannen. Er kwamen twintigers in de fleur van hun leven, maar evenzeer de al wat oudere generatie die hun tweede (of derde?) jeugd beleefde. Het mag duidelijk zijn: bordspellen kunnen iederéén rond de tafel krijgen!

Lees meer »

Reisverslag Spiel '22

Niet geschoten is altijd mis, dus waagde Dubbel Dobbel Dimitri zijn kans om op spellenpad te gaan. Ondanks zijn bescheidenheid zag hij het groots, want hij regelde een tweedaagse aanwezigheid op Spiel, dé grootste spellenbeurs ter wereld en daar stond hij dan.

Lees meer »

Verslag spellenavond oktober

Verplaatsen of laten doorgaan? Met die vraag over onze spellenavond in oktober hebben we toch wel even geworsteld. Op zaterdag 8 oktober stond - naast onze spellenavond - immers een groots evenement te gebeuren in Sint-Lambrechts-Herk: de showavond van Volle Bak Herk voor 50 jaar Elckerlyc.

Lees meer »