Wie zijn we?

Wil je weten welke gezichten er achter het team van Dubbel Dobbel schuil gaan? Dan ben je hier op het juiste adres!

Dimitri Adons

Wie in Sint-Lambrechts-Herk kent Dimitri niet? Deze duivel-doet-al duikt immers zowat overal op: in vzw de Beemdgalm, in de Kerkfabriek, op zeeklassen met basisschool De Kameleon en nu ook ... in spellenclub Dubbel Dobbel. Dimitri staat altijd klaar om anderen te kunnen helpen. Het maakt niet uit waar je hem spot, zijn enthousiasme en glimlach krijg je er altijd gratis bij.

 

 

Functie: voorzitter en de man die iedereen kent

 

Leukste spellen: Azul, Berenpark, Carcassonne, Clever, De Crew, Elfenland, Kluster, Pandemic, Saboteur, Splendor, Welcome To...

 

Dit spel laat ik liever aan me voorbij gaan: Twister, Genius Dobbel en alle spellen die ik verkocht (maar welke zijn dat?)

Davy Jooken

In deze man uit één stuk zitten verschillende elementen verstopt. Hij heeft zich al tot vakkundige leerkracht en papa ontpopt. Steevast vrolijk, opgewekt en creatief. Met zijn enthousiasme en positivisme nooit selectief. De trouwe duwtje-in-de-rug-gever en teamplayer waar je op kan bouwen, maar helaas niet meer mee kan trouwen.*

*Tekstje bedacht door Dimitri. Mag met een korrel zout genomen worden :-)

 

Functie: voorzitter en de man van de PR en communicatie

 

Leukste spellen: Mansions of Madness, Everdell, De Crew, Hellapagos, Cascadia, Ark Nova, Unmatched.

 

Dit spel laat ik liever aan me voorbij gaan: Rummikub en Monopoly.

 


Ons verhaal

Onze spellenclub is officieel gelanceerd op zondag 17 oktober 2021. Een project als dit komt uiteraard niet zomaar uit de lucht gevallen. Daarom nemen we je op deze pagina mee op een kleine tocht doorheen onze geschiedenis.

De prille start: Chiro Sint-Lambrechts-Herk

Onze paden kruisten de eerste keren bij Chiro Herk. Door het jaartje leeftijdsverschil zaten we om het jaar bij elkaar in de afdeling. De echte connectie kwam er echter tijdens onze jaren als leider. In het jaar waarin Dimitri leider werd, was er uitzonderlijk een tekort aan leiders. Hierdoor kreeg ook Davy de mogelijkheid om een jaartje vroeger dan voorzien al leider te worden. Samen kregen we de Kabouters (de jongste afdeling) onder onze hoede.

Tijdens dat eerste jaar werd onze connectie snel duidelijk en zaten we meteen op dezelfde golflengte qua creativiteit, engagement en ... gekke ideeën. Het is niet voor niets dat we aan onze tent op kamp een eigen vijvertje hadden mét levende vissen. Of dat plots de hele kampplaats zonder kleine lepeltjes zat waardoor het dessert even moest wijken. Een veldbedje op het dak van een tent? Wij wisten zogezegd natuurlijk van niks.

Chiro Herk - Sterk merk

Dubbel en Dobbel tijdens een Chirobenefietwedstrijd ten voordele van Natuurpunt, toen al zij aan zij. Een voorteken voor wat komen zou?

Na de Chiro: spellentijd

Toen onze Chirotijd erop zat, vonden we elkaar in een andere gemeenschappelijke interesse: bordspellen. In het begin bleef dit nog vrij 'gewoontjes' door af en toe samen een spelletje te spelen maar al snel zou duidelijk worden dat ook hier onze hobby wat uit de hand zou lopen. Met steeds meer spellen en steeds minder opbergruimte als gevolg groeide onze passie snel. Gelukkig hebben we allebei een lieve partner die zelf ook graag bordspellen meespelen waardoor de aankoop van nieuwe spellen met de mantel der liefde aanvaard wordt.

Met kleine kinderen en drukke werk- en andere agenda's was het niet altijd eenvoudig om spelmomenten te kunnen vastleggen. Toch probeerden we hier telkens een mouw aan te passen want vooral het verbindende primeert. Winst of verlies is van ondergeschikt belang. Tijd vrij maken voor mekaar en samen een leuke avond beleven is veel belangrijker.

Dubbel en Dobbel mét partners bij de escape room van de broers Coppens

2020: Corona en de BinnenBlijfBingo's

En toen kwam daar ... Corona. De verplichte lockdowns en het beperkt aantal contacten legden onze spelactiviteiten plotsklaps stil. Door de coronamaatregelen was het onmogelijk om nog fysiek samen onze hobby te kunnen uitoefenen maar daar hebben we op een creatieve manier naar oplossingen gezocht door online escape rooms of spellen via online meetings te spelen. De verbindende factor viel helaas ook in onze omgeving weg. Geen samenkomsten meer in cafés of restaurants, geen evenementen meer, veel te weinig contact tussen onze dorpsgenoten. Heel wat organisaties verloren ook de kans om inkomsten binnen te halen voor hun werking.

En toen viel onze puzzel in elkaar. Wat als we op een creatieve manier aan de slag gaan om voor deze hindernissen een oplossing te vinden? Wat als we een leuke, gezellige activiteit organiseren die de mensen van ons dorp op een veilige manier toch nog eens bij elkaar kan brengen? Wat als die activiteit dan ook nog eens voor inkomsten kan zorgen? Vandaar ons plan om op 20 maart 2021 een online bingoavond te organiseren waarvan de inkomsten geschonken worden aan twee projecten die onze gemeenschap ten goede komen: Basisschool de Kameleon voor de vergroening van de speelplaats en Natuurproject de Beemdgalm voor de bouw van het amfitheater. 

Het amfitheater

Wat eerst een vluchtig en gek idee in ons hoofd was, werd werkelijkheid. De BinnenBlijfBingo was een feit. Enkele vragen hielden ons wel nog bezig: zouden we sponsors vinden die dit initiatief zouden willen ondersteunen? Zouden voldoende mensen willen meedoen met deze online bingo? Toch gingen we er voor en qua sponsoring vielen we van de ene verbazing in de andere. Handelaars - zowel lokaal als daarbuiten - waren snel bereid om ons initiatief te steunen waardoor we na verloop van tijd zelfs met een overaanbod aan sponsors en prijzen zaten. Dat zat dus al goed. Ook de respons in onze omgeving was erg positief met meer dan 600 verkochte bingosets en meer dan 200 prijzen.

Dit bracht ons tot een nieuw gek idee: we doen dit gewoon nog eens over in een kindereditie. En zo geschiedde. Op zondag 25 april 2021 gingen onze bingoballen weer aan het rollen met aangepaste prijzen op kindermaat en een nog gekkere presentatie inclusief dierenhoedjes. In totaal leverden beide BinnenBlijfBingo's samen bijna €6000 op. Een resultaat waar we erg blij mee waren.

Een kindereditie!

Enthousiaste deelnemers van onze BinnenBlijfBingo

2021: Dubbel Dobbel ziet het levenslicht

De BinnenBlijfBingo's hebben ons - behalve een heel goed gevoel - ook nog iets anders bijgebracht. Als je een gek idee hebt, moet je dat idee durven verwezenlijken. Samen er voor gaan, brainstormen, wikken en wegen. Die gedachte leidde ons naar een volgend gek project. Gek, omdat het net zoals de bingo's begon als een vluchtig idee waar we even mee lachten om het daarna weg te vegen wegens onhaalbaar. Maar ook gek omdat het in ons hoofd bleef spoken. De kriebels om onze tanden weer ergens in te kunnen zetten bleven aanwezig. Wat als we eens... een spellenclub zouden oprichten?

Met dit idee slaan we meerdere vliegen in één klap. We kunnen onze passie voor bordspellen delen met anderen en hen wegwijs maken in deze voor velen nog onbekende wereld. Bovendien kunnen we voor meer verbinding zorgen. Spellen spelen brengt mensen namelijk samen en creëert banden. Op die manier hopen we ons steentje te kunnen bijdragen in het hechter maken van onze gemeenschap.

De BinnenBlijfBingo van waaruit het idee van de spellenclub groeide

Enkele beslissingen dienden wel genomen te worden met om te beginnen een naam. We gingen op zoek naar een naam die goed in de mond ligt en die tegelijk iets vertelt over wie of wat we zijn. Verschillende opties kwamen op tafel: "De Spelbrekers", "De Speelkaart', "Herk Speelt"... Tot we terug keken naar ons vorig project: de BinnenBlijfBingo's. Die alliteratie viel wel in de smaak. En toevallig vormen de beginletters van onze namen ook een alliteratie. Een naam met twee D's die iets te maken heeft met spellen zou dus ideaal zijn en daarbij kwamen we dan uit bij ... Dubbel Dobbel!

Na de naam dan op zoek naar een logo. Die zoektocht was minder moeilijk aangezien we sowieso naar onze naam wilden verwijzen. Twee dobbelstenen dus gecombineerd met een speels lettertype. Logo: check!

Het logo van onze spellenclub

Over de locatie van onze spellenclub moesten we niet lang nadenken. Onze roots liggen bij Chiro Herk en zij zijn gevestigd in ... de Beemdgalm. Voor onze BinnenBlijfBingo's schonken we een mooie som aan het amfitheater van ... de Beemdgalm. Welke locatie in Herk is gezellig, centraal gelegen, heeft een goede akoestiek, een handige keuken en is rustig gelegen? De Beemdgalm it is!

We zijn blij dat we vanaf nu deel mogen uitmaken van de Beemdgalmfamilie waardoor dit sociale hart van ons dorp nog wat groter kan worden.

De Beemdgalm, onze thuishaven

Daarna moesten we ons nieuwe "kindje" nog voorstellen aan het grote publiek. Met een teaser kondigden we al aan dat we dit zouden doen tijdens de spelnamiddag van de Gezinsbond op zondag 17 oktober 2021. Daar hielpen we op de achtergrond met het uitleggen van spellen en maakten we ons voor het eerst kenbaar met flyers en posters. Begin november was onze affiche in het groot te bewonderen aan de Elckerlyc. Ondertussen waren ook onze sociale media gelanceerd waar we op Facebook en Instagram al enkele spellen postten die we speelden. De kers op de taart was de lancering van deze website op woensdag 10 november. Opnieuw een belangrijke stap in het prille verhaal van spellenclub Dubbel Dobbel!

Reclame voor onze eerste spellenavond