Verslag spellenavond maart

Gepubliceerd op 5 april 2022 om 11:06

Door de korte maand februari stond de derde spellenavond weer snel op het programma. Intussen schakelden we in de samenleving over van code oranje naar code geel en dat had toch wel wat gevolgen voor ons: geen CST en identiteitskaarten meer aan de ingang, geen verplichte mondmaskers meer en de ramen konden wat meer dicht blijven. Zelf staken we  deze keer ook in een ander jasje. Het is te zeggen, in een andere T-shirt. Voor het eerst konden we uitpakken met onze nieuwe Dubbel Dobbel T-shirts waardoor we nog beter te herkennen waren.

Voor de rest bleef de formule ongewijzigd: zo laagdrempelig mogelijk mensen aan het spelen krijgen en mensen verbinden. Dat laatste lukte deze keer weer erg goed toen 5 jongens/mannen zonder speelpartner elkaar vonden en de hele avond lang samen aan dezelfde tafel speelden. Toen ze met Colt Express aan het laatste spel van de avond begonnen, sloot Dubbel Dobbel Davy zich nog bij hen aan waardoor ze met z’n zessen probeerden om de beste bandiet uit het wilde westen te worden.

Aan de andere tafels kwam er een divers pakket spellen aan bod: er gingen piraten aan de slag in Cartagena, kubussen gingen racen in Cubitos, misdaden werden opgelost in Micro Macro: Crime City, dorpjes werden gebouwd in Tiny Towns terwijl er steden werden gebouwd in Quadropolis, er werden verhaaltjes verteld in Dixit, vogels verzameld in Cubirds en nog veel meer.

In het begin van de avond kregen we René Kumpen op bezoek. Hij kwam ons interviewen en wat foto’s maken voor het wijkblad Herk. Het resultaat daarvan zal te zien zijn in de editie van september 2022. De volgende spellenavond vindt plaats op zaterdag 9 april, een weekje voor Pasen. Wie niet vals speelt, kan misschien wel een glimp opvangen van de paashaas? Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.