Verslag spellenavond februari

Gepubliceerd op 1 maart 2022 om 20:06

Na de openingsavond van onze spellenclub in november was het langer dan voorzien wachten op het vervolg om de ondertussen wel voldoende bekende reden. Ondertussen zaten we niet stil en boden we in december en januari een online alternatief aan. Dat werd ook wel gesmaakt maar het was natuurlijk niet hetzelfde. Ons online spel voor februari stond ook al klaar maar toen we hoorden dat fysiek spelen terug een optie was, hebben we niet lang getwijfeld om het Dubbel Dobbel Liefdesspel voorlopig in de koelkast te steken. De tweede fysieke spellenavond was ook tweede keer goede keer aangezien nu ook Dubbel Dobbel Davy aanwezig kon zijn om te genieten van spelend Herk.

Het leek wel of niet alleen wij erg hard hadden uitgekeken naar de tweede spellenavond maar dat dit ook het geval was voor onze aanwezigen. Nog voor de deuren officieel openden om 20u stonden er al mensen klaar om te komen spelen. De zaal stond al klaar dus konden ze al meteen van start gaan. Eens de kerkklokken acht keer begonnen te luiden kwamen nog heel wat mensen de Beemdgalm binnen. Het was een gevarieerde bende: van doorwinterde spelers die meteen wisten wat ze wilden spelen tot beginners die nog helemaal geïntroduceerd moesten worden in de wereld van de bordspellen. Zo hebben we het graag want dat is één van de doelen van onze spellenclub: toegankelijk zijn voor iedereen.

Ook een ander doel werd bereikt: mensen verbinden. Heel wat mensen kwamen alleen en vonden erg snel aansluiting bij andere spelers. Tijdens het spelen leek het bijna of ze elkaar al veel langer kenden. Anderen kwamen oude bekenden terug tegen en schoven aan dezelfde tafel aan. Zowel (ex-)leiding van Chiro als KSA tekenden present. Kort samengevat: we hebben genoten!

Uit het aanbod van spellen werd heel gevarieerd gekozen. De Kwakzalvers van Kakelenburg, De Zoektocht naar El Dorado, De Verdwenen Ruïnes van Arnak, Cubitos, Micro Macro: Crime City, Elfenland, Quadropolis, Splendor, Calico, 1000 Bommen en Granaten, Potion Explosion, Azul, Codenames, De Crew, Cubirds, Pandemic … Het felst werd er opgekeken toen een bende dames helemaal los ging op Happy Salmon. Hun kreten galmden tot in de Beemd en ver daarbuiten. Maar plezant, dat was het zeker!

We hopen uiteraard dat we de aanwezigen in maart terug mogen verwelkomen en dat andere mensen ook geprikkeld zijn om eens een kijkje te komen nemen. Volgende afspraak: zaterdag 12 maart. Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.