Verslag spellenavond april 2024

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 11:33

De spellenavond van april was de eerste van dit kalenderjaar met aangename temperaturen. Even twijfelden we nog of we tafels buiten zouden zetten maar een online check leerde ons dat de zon al zou ondergaan rond 20u30 dus dat zou niet echt de moeite zijn. Toch maar binnen spelen dan. Voor wie het toch te warm zou krijgen, hadden we geen paaseitjes maar paasijsjes voorzien.

Binnen liepen de temperaturen alvast hoog op. Niet zozeer door het weer maar wel door de spanning die soms te snijden was tijdens het spelen. Onze vrienden uit Tienen vochten een verbeten strijd uit om de beste lapjes stof. Zo probeerden zij de ultieme winnaar van Patchwork te worden. Ze hadden alvast veel stof tot napraten achteraf of de winnaar al dan niet terecht was.

Enkele tafels verder werd de spanning letterlijk en figuurlijk hoger met elke verdieping die gebouwd werd bij Rhino Hero Super Battle. Daar werd alles op alles gezet om zo hoog mogelijk te bouwen en je tegenstanders af te troeven zonder de boel in elkaar te laten storten.

Voor wie Heat: Pedal to the Metal al gezien of gespeeld heeft, is het geen geheim dat ook daar de temperatuur snel kan stijgen, zowel bij de spelers als bij hun racewagens die ze besturen. Snel opschakelen en goed gas geven om de rest af te schudden, houdt immers in dat de motor van de wagen heet wordt en op tijd moet afkoelen. Een kwestie van temperatuur op peil houden dus en op de juiste momenten je cool te bewaren.

Of het er heet is of niet, dat weten we niet maar we gingen alvast met z’n vijven de ruimte in met … katten. Het is bij MLEM: Space Agency immers de bedoeling om met je katten de ruimte te ontdekken en veroveren zonder daarbij té ver te willen gaan waardoor je raket ontploft. Wanneer dat te vaak gebeurt, eindigt het spel immers genadeloos.

Wie warmte zegt, zegt zomer. Wie zomer zegt, zegt – bij ons alvast – Azul Zomerpaviljoen. In deze wat uitdagendere variant van Azul probeer je het onvoltooide zomerpaviljoen van wijlen Koning Manuel I af te werken om de Portugese koninklijke familie te eren. En die eer valt gewoon bij onze spellenclub te behalen!

Klask is ondertussen zowat hét spel van onze spellenclub. De twee zomertoernooien die we organiseerden, hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen maar het is ook gewoon een erg leuk spel dat snel op de tafel komt voor een portie plezier en spanning. Ook tijdens onze spellenavond kwam Klask weer op de tafel en al snel resulteerde dat in een verbeten strijd tegen de magneetjes.

Gelukkig werden er ook spellen gespeeld waar de vonken er niet vanaf spatten. Leefden de dinosaurussen van Draftosaurus immers niet in de ijstijd? Daar moeten we Tom Waes misschien nog eens voor aanspreken. Als we Tom dan toch op bezoek zouden hebben, dan nodigen we hem meteen uit voor een potje Splendor of de Betoverde Torens. Benieuwd of hij deze spellen in een volgende editie van Kamp Waes zal spelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.