Verslag spellenavond maart 2024

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 15:56

Voor één keer geen blauwe Dubbel Dobbel Dimitri, Davy of Annelies tijdens onze spellenavond in de Beemdgalm. Zij werden ingeruild voor een hippe disco-boy, Super Mario en een alpaca (of was het een lama?). In het weekend van 11 maart was het Hasselt carnaval en daarom doken we in onze verkleedkoffers. Ook de meeste bezoekers deden dit en mochten daardoor ook gratis komen meespelen.

Toch was het verschieten toen we plots onszelf zagen binnen komen. In meervoud dan nog! Hoewel we dus eerst dachten voor een keer geen blauwe Dubbel Dobbel Dimis en Davys te zien, zagen we er nu zelfs vier! En nee, we hadden niet te diep in het glas gekeken waardoor we dubbel (dobbel?) zagen. Het waren Michèle en co. die perfecte replica’s van onze T-shirts hadden gemaakt en maskers van onze foto’s. Grappig en origineel maar tegelijkertijd toch ook wel wat beangstigend om onszelf aan de tafels te zien zitten.

Verder zagen we nog andere vreemde figuren onze spellenclub bezoeken: een bende cowboys kwam binnen gestormd om onze kassa te overvallen. Helaas voor hen kozen ze de verkeerde spellenavond uit want door de verkleedactie kwamen de meeste bezoekers gratis spelen. Frank kwam deze keer letterlijk de Hawaii-bloemetjes buitenzetten, we zagen de vreemde combinatie van Heidi als vrolijke clown en Nico met een zaag in zijn hoofd, er was een koppel draakjes, een elfje en een oma en ook Disney was goed vertegenwoordigd met Sneeuwwitje, Teigetje, Lilo & Stitch.

Een speciale vermelding trouwens voor Lilo & Stich die vanuit Vlaams-Brabant naar Hasselt afgezakt kwamen om bij ons te komen meespelen. Ze hadden deze keer trouwens extra geluk toen ze met de Dubbel Dobbel wedstrijd van de drankkaart in de prijzen vielen. Hun keuze viel op het dobbelspelletje Knaster dat ze mee naar huis mochten nemen. We vernemen een volgende keer graag of het spel hen goed bevallen is.

Zo kleurrijk als onze bezoekers waren, waren ook de spellen die op de tafels kwamen. Er werden kleurrijke tuinen aangelegd bij Power Plants, kleurrijke glastegels geplaatst bij Mille Fiori en kleurrijke mozaïektegels gelegd bij Azul Zomerpaviljoen. En wat gezegd van al die felgekleurde snoepjes van Candy Lab? Een mens zou er honger van krijgen! Wie ook hongerig (en kleurrijk) waren, waren de dinosaurussen van Draftosaurus. Voor wie minder zin in vlees had maar eerder de vegetarische toer op wilde, was er genoeg keuze bij Sushi Go.

Er werden heel wat vaardigheden getest tijdens deze spellenavond. Pure snelheid was belangrijk bij Jungle Speed, een vaste hand en veel geduld was dan weer nodig voor het behendigheidsspel Men At Work. Precisie en doelgerichtheid waren nodig om de tegenstanders te kunnen uitschakelen in Flick ‘Em Up terwijl de hersenen hard begonnen te kraken bij het elfje en de oma die speciaal hun laptop meegenomen hadden om bij ons een escape room te komen oplossen.

Onze bezoekers deinsden er ook niet voor terug om de wereld te gaan verkennen en dit ter land, ter zee en in de lucht. In Explorers probeerden ze het ideale pad uit te stippelen om zo de meeste voedingsstoffen, edelstenen en tempels te kunnen ontdekken. In Het Verboden Eiland moesten de schatten van het eiland snel genoeg gevonden worden voor alles onder water liep. Met MLEM: Space Agency werd het heelal verkend … met katten!

Ook enkele klassiekers vonden weer de weg naar de tafels. Er vlogen weer torens door de lucht die tovenaars probeerden te verstoppen. Dit tafereel hoort uiteraard bij De Betoverde Torens. Mijnen werden gegraven maar ook weer gesaboteerd door een Saboteur in een zoektocht naar het goud en kubusachtige vogels vlogen dankzij Cubirds door de Beemdgalm.

Het was dus duidelijk weer een geslaagde avond. We kijken er alvast naar uit welke vreemde wezens – al dan niet omdat ze verkleed zijn – we in april over de vloer zullen krijgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.