Verslag spellenavond februari 2024

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 09:24

In het weekend voor Valentijn zetten we de deuren van de Beemdgalm open als ideale locatie voor een romantische date. Ook mensen die minder amoureuze plannen hadden, waren uiteraard meer dan welkom. Eén ding hadden we alvast allemaal met elkaar gemeen: de liefde voor bordspellen.

Het was ook het eerste weekend van de krokusvakantie. Daardoor waren er kinderen aanwezig die er op de gewone spellenavonden normaal gezien niet bij zijn. We hebben meer dan voldoende familiespellen in ons aanbod die leuk zijn voor jong én oud(er) dus dat vormde alvast geen probleem. Zo is  er Everdell Junior met dezelfde prachtig geïllustreerde kaarten en mooi vormgegeven grondstoffen als bij de volwassenversie. De vereenvoudigde gameplay en de kortere tijdsduur laat ook jongere kinderen al kennis maken met de magische wereld van Everdell.

Qua schattigheid en mooiheid kan Creature Comforts zich zeker meten met Everdell Junior. Dit spel is echter wel uitdagender en duurt ook een stuk langer. Dat laatste vonden Roderick en Matthias helemaal niet erg, want daardoor konden ze later dan gepland blijven. Ze waren de avond eerder al begonnen met Beam Me Up waarbij ze probeerden om als eerste voldoende blokjes in de ruimte te krijgen.

Het was bovendien echt wel de geluksavond van Roderick. Niet alleen mocht hij lekker lang opblijven, hij won ook nog een gratis spelletje met de dobbelstenen van de drankkaarten. Het lagere aantal cijfers op de dobbelstenen heeft dus al snel het gewenste effect gehad! Roderick koos voor De Hartenkoningin, een toepasselijke keuze in de periode van Valentijn.

Wie kinderen zegt, zegt Disney. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Dixit Disney uitgekozen werd. In deze variant op het gewone Dixit-spel is het nog steeds de bedoeling dat je goede omschrijvingen geeft die bij je kaarten passen maar dan nu overgoten met een Disney-sausje. Zowel de kaarten als de speelfiguren komen immers allemaal uit Disneyfilms.

Er kwamen ook heel wat spellen op tafel waar het om snelheid draait. Zo snel mogelijk potjes stapelen of ordenen komt aan bod bij Speed Cups. Voor het eerst de finish bereiken is zowel de bedoeling bij De Zoektocht Naar El Dorado als Cubitos. In het eerste geval baan je je zo snel mogelijk een weg door de jungle met behulp van kaarten die je kan kopen. In het andere geval race je tegen andere kubusvormige figuurtjes met behulp van gekleurde dobbelstenen.

Snelheid is ook belangrijk bij De Betoverde Torens waar je zo snel mogelijk je toverflessen moet vullen en je tovenaars in de zwarte toren moet krijgen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan aangezien kleinere torens je tovenaars kunnen bedekken en ook de zwarte toren verplaatst zich voortdurend. In New York Zoo probeerde iedereen zo snel mogelijk als eerste zijn volledige dierentuin te vullen en bij Splurt was het een kwestie van zo snel mogelijk woorden te vinden die aan de juiste omschrijving voldoen.

Gelukkig zijn er ook genoeg spellen waar het niet zozeer om snelheid draait. Zo kan je bijvoorbeeld rustig een kroeg uitbaten en daarbij de klanten tevreden houden bij De Taveernen van de Oude Stad. Je kan ook rustig de tijd nemen om de juiste woorden aan elkaar te linken in Codenames. Let daarbij wel op dat je medespelers niet de verkeerde woorden aanduiden of de overwinning zou zomaar naar de tegenstanders kunnen gaan!

Ben je benieuwd wat er tijdens onze volgende spellenavond op de tafels gaat komen? Breng ons dan zeker een bezoekje op zaterdag 9 maart. Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.