Opening Jeugdboekenmaand 2024

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 09:15

Dit jaar staat de Jeugdboekenmaand in het teken van 'sport en spel'. Daarom klopten de mensen van de Bibliotheek Hasselt bij ons aan om de opening mee te ondersteunen. We doken in onze spellencollecties en zochten naar familiespellen die in het teken van boeken, verhalen of woorden staan.

In een gezellig zaaltje op de eerste verdieping legden we een aantal spellen op de tafels. Ruimere keuze was er ook nog uit de spellen die op het rek stonden. De voormiddag kwam voorzichtig op gang maar daarna vonden meer en meer kinderen - al dan niet met hun (groot)ouders - de weg naar onze tafels.

Vooral de kleurrijke spellen trokken de aandacht. Zo waren er de gekleurde tovenaars en de 3D-torentjes van De Betoverde Torens, de kaarten en grondstoffen van Everdell Junior, het magische boek en de bijhorende figuurtjes van Wonderboek, de gekleurde stapelblokken van Recto Verso en de speelfiguren van Vlotte Geesten.

De tijd ging snel voorbij en voor we het wisten, was het al 13u. Tijd om op te ruimen dus want de sluitingstijd van de Bib is strikter dan dat bij onze spellenclub het geval is :-) We kijken alvast terug op een geslaagde voormiddag waarop we heel wat kinderen blij hebben kunnen maken. Hopelijk zien we ze in de toekomst nog eens terug bij Dubbel Dobbel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.