Verslag spellenavond januari 2024

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 21:23

Op de eerste spellenavond van 2024 leek het ons een goed idee om samen te klinken op het nieuwe jaar. Met een gratis glaasje bubbels of fruitsap wensten we al onze bezoekers het beste toe: een goede gezondheid, veel liefde en geluk. Of dat meteen zou resulteren in geluk in het spel, zou dan nog moeten blijken.

Er zal alvast minder geluk nodig zijn om in de prijzen te vallen met onze dobbelstenen van de drankkaarten. Op twee jaar tijd konden we door deze dobbelstenen twee keer een spel weggeven. Op zich al leuk maar dit aantal mocht voor ons toch wat hoger liggen. We vinden het immers fijn om prijzen te mogen weggeven. Even voor 20u beslisten we daarom om de 60-zijdige dobbelstenen te vervangen door 20-zijdige dobbelstenen. De kans om een spel te winnen bij aankoop van een drankkaart stijgt daardoor van 1 op 60 naar 1 op 20. Je hebt vanaf nu dus 3x zoveel kans om iets te winnen!

Waar de decembereditie nog rustig verliep, liep de Beemdgalm deze keer weer aardig vol met meer dan 40 aanwezigen. Onder die aanwezigen doken er onverwacht twee dames op die een eigen spel aan het ontwikkelen zijn en het bij ons kwamen uittesten. Jammer genoeg waren we hier op voorhand niet van op de hoogte waardoor we er geen reclame voor hebben kunnen maken. Extra jammer was het dan ook dat ze even onverwacht weer weg waren zodat we ook weinig informatie over hen en over hun spel kunnen meegeven. Degenen die het spel uitgeprobeerd hebben, leken er nochtans plezier mee beleefd te hebben. Een gemiste kans!

Over missen gesproken: in december bleef de tafel net naast de toog lange tijd leeg, eenzaam wachtend op Heidi, Yvette en co. Ze ontbraken niet enkel op die spellenavond maar daardoor ook in de vorige nieuwsbrief en dat vonden ze jammer. Deze keer waren ze wel weer van de partij. “Hun” tafel vulde zich weer met 6 vrouwen. Er werd weer gelachen, gezucht, gevloekt en gejoeld alsof ze nooit weggeweest waren. Deze keer hadden ze ook een eigen spel mee: Saboteur – Het bordspel maar dit bleek geen al te groot succes te zijn.

Toch ontbrak er deze keer nog iets: Tönissteiner. Door een vergetelheid stonden de bakken Tönissteiner nog eenzaam in de kelder van Dubbel Dobbel Davy te wachten om gedronken te worden. Door de vele aanwezigen was uitrijden met de auto om ze snel te gaan halen echter onmogelijk waardoor de meest populaire frisdrank niet op de tafels zou verschijnen. Wat wel op de tafels verscheen, was weer een heel aantal leuke spellen. So Clover! werd voor de eerste keer gespeeld en deed heel wat hersenen kraken.

Er kwamen nog spellen voor het eerst op onze tafels. Zo werden er kleurrijke snoepjes geproduceerd in de snoepfabriek van Candy Lab, werden er toverplanten gekweekt in Power Plants en werd er volop bier geserveerd in De Taveernen van de Oude Stad. Andere spellen hebben zich in korte tijd al snel opgewerkt tot toppers van de club: de banden gierden weer door de bochten in Heat: Pedal to the Metal en tovenaars probeerden zich als eerste te verschuilen in De Betoverde Torens.

Ook enkele oudere klassiekers werden nog eens bovengehaald. Kleurrijke tegels werden geproduceerd in Azul en kleurrijke monsters werden verslaan in King of Tokyo. Kleurrijk is ook een goede omschrijving voor andere spellen die op de tafels kwamen. Vliegers in allerlei kleuren werden in de lucht gehouden in Kites en draakjes in allerlei kleuren kwamen winkels betoveren in Flamecraft.

Wil je weten of er de volgende spellenavond weer zoveel kleur op de tafels komt? Breng ons dan zeker een bezoekje op zaterdag 10 februari!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.