Verslag spellenavond december 2023

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 21:26

Na de drukke feestmaand november waarin we onze tweede verjaardag vierden met een spellendag en onze eerste Dubbel Dobbel Quiz organiseerden, was het in december nog eens tijd voor een gewone spellenavond. Het werd een rustigere editie dan anders maar dat vonden we helemaal niet erg. Zo konden we zelf ook nog eens mee aan tafel schuiven om een spel te spelen.

We kregen ook Niel en Stef op bezoek, twee vrienden die samen afgestudeerd zijn met een master in Game-design in de Luca-school of Arts in Genk. Vorig jaar zijn ze een eigen gamestudio begonnen: Volcaban Studio. Het eerste project dat ze willen uitbrengen is het strategische bord- en kaartspel “Echoes of Emperors”. In een middeleeuws thema kan je bijvoorbeeld kiezen om de wateren te beheersen met de Noormannen of een opstand te beginnen met de Schotten. Je ontwikkelt daarbij de leger, economie en technologie van je gekozen volk. Tijdens je beurt verplaats je je volkeren over het bord om nieuwe gebieden te ontdekken, nederzettingen te bouwen en je tegenstanders aan te vallen. Om het spel te winnen, moet je de hoofdstad van je tegenstander vernietigen of al zijn actieve eenheden verslaan.

Niel en Stef hadden enkele exemplaren van hun spel bij om het te laten testen. Het moet gezegd: de spelonderdelen zagen er indrukwekkend mooi uit! Gerd en Elke gingen als eersten aan de slag met het spel en het werd een harde strijd waarbij geen van beide wilde opgeven. Niel en Stef zaten erbij om hier en daar wat extra toelichting te geven maar vooral ook om de opmerkingen te noteren die het spel zouden kunnen verbeteren. Uiteindelijk kwamen Gerd en Elke zelfs in een speciale situatie waardoor het bijna onmogelijk werd om een winnaar te krijgen. Een situatie die nieuw was voor de mannen van Volcaban Studio waardoor ze erg blij waren om met deze feedback aan de slag te kunnen gaan. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe het eindproduct er uiteindelijk gaat uitzien!

Uiteraard hadden wij ook weer onze eigen spellen mee. De Betoverde Torens kwam weer op tafel en lijkt stilaan op weg om een klassieker uit ons aanbod te worden. Dit komt waarschijnlijk door de combinatie van eenvoudige spelregels, een mooie 3D-omgeving en de mogelijkheid om het tot 6 spelers te spelen. Wie dorst had, kon terecht in De Taveernen van de Oude Stad. In een poging om zoveel mogelijk punten te verdienen werd daar personeel aangenomen, bier geleverd en geserveerd, afgewassen en alles wat nodig is om een goede kroeg uit te baten.

Aaron en Co. probeerden nogmaals Mr. X te pakken te krijgen in Scotland Yard. Een zoektocht die ondanks het gebruik van verschillende transportmiddelen toch weer makkelijker leek dan het was. Wat ook eenvoudiger is dan het lijkt, is om varkentjes te wassen en proper te houden. Die uitdaging werd aangegaan met Moddervarkens. Pure chaos ontstond er bij Kites waar alles uit de kast gehaald werd om alle vliegers in de lucht te kunnen houden.

Nog een spel dat zo goed als elke spellenavond op de tafels komt: Can’t Stop. Dit toont aan dat een spel zeker geen moeilijke spelregels, fantastische mooie spelonderdelen of ingewikkelde tactische winmogelijkheden moet hebben om leuk te zijn. Goed in al zijn eenvoud! Die eenvoud was er ook bij het Keezenspel, een Hollandse combinatie van pesten en Mens-Erger-Je-Niet.

En toen was het alweer tijd om af te ronden. Voor de laatste keer in 2023 stapelden we stoelen en tafels, leegden we de frigo’s en vulden we onze koffers, dweilden we de vloeren en sloten we de deuren van de Beemdgalm. In 2024 gaan we er dan weer volop aan de slag om er een super spellenjaar van te maken. Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.