Verslag verjaardagsfeest november 2023

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 21:21

De pret voor ons verjaardagsfeest begon dit keer al op voorhand. We hadden immers aangekondigd dat wie gebak meenam naar de spellendag, gratis binnen mocht en kans maakte op een leuke prijs. Toen we de eerste foto’s binnenkregen van bakkers in de keuken kwam het water ons al in de mond en maakten onze harten een sprongetje, want bij een nieuw idee is het toch altijd afwachten of het wel zal aanslaan. Dat mensen op voorhand plezier hadden in het maken van het gebak en ons er trots de foto's van doorstuurden, maakte ons al wat geruster dat dit idee aansloeg. De laatste twijfels werden helemaal weggenomen toen de eerste bezoekers die binnen kwamen ook heel wat lekkers bij zich hadden. De feesttafel werd al snel goed gevuld! Sommige bakkers gingen zelfs helemaal op in het thema door dobbelstenen of pionnen te maken. Zalig … en lekker!

Aangezien we namiddag al startten, konden de jongere kinderen mee komen genieten van het feest. Net zoals bij onze spellendag in de zomer, brachten we nu een extra lading kinderspellen mee. Het duurde niet lang eer niet enkel de feesttafel maar ook de speeltafels zich goed vulden. Het volume in de zaal lag wel een stuk hoger dan tijdens een normale spellenavond maar dat kon alleen maar toegeschreven worden aan het jeugdig enthousiasme. Wie durft er nog zeggen dat de jeugd zich alleen nog maar met schermpjes kan amuseren?

De kruisbestuiving tussen de generaties was ook weer een streling voor het oog. Meerdere generaties die samen aan een spellentafel zitten, het blijft toch iets waar wij het warm van krijgen. Soms breidde een tafel zich ook erg snel uit. Even een spel nemen om met z’n drieën te spelen? Nee hoor, voor je het weet, zitten er vier extra kinderen rond de tafel die ook willen meespelen. De tafels kregen hierdoor ook vaak andere samenstellingen wat voor nog meer verbinding zorgde.

Een opsomming maken van de spellen die gespeeld werden, is onmogelijk. Er kwamen zoveel spellen op de tafels dat we zelf de tel niet hebben kunnen bijhouden. Bij de kinderen blijven Coconuts en Stef Stuntpiloot erg populair. Blijkbaar zorgen bewegende spelonderdelen voor een extra fungehalte. Toch waren er al heel wat kinderen die voor een grotere uitdaging kozen. Zo speelden ze mee met De Kwakzalvers van Kakelenburg en 7 Wonders Architects. Wilden ze hiermee misschien het signaal geven dat ze al klaar zijn om naar onze spellenavonden te komen? Het zou zomaar kunnen.

Er werd ook heel wat gebouwd tijdens deze spellendag. In Tokyo Highway werden straten in 3D aangelegd en bij Men at Work werd een hele bouwwerf op poten gezet. Elders waren er al torens gebouwd maar vlogen ze op en over elkaar waardoor tovenaars plots verdwenen. Dat was het geval bij De Betoverde Torens, nog zo een spel dat het in zich heeft om een klassieker van onze spellenclub te worden. Wie liever steden bouwde, kon zijn hart dan weer ophalen bij Machi Koro of Tiny Towns.

Tussendoor werden we door Noah verrast met een prachtige tekening voor onze verjaardag. Alles zat er gewoon in: ons logo, een verjaardagswens, een ballon, een kroon, namen van spelletjes en de prachtige boodschap: “Het is altijd leuk. Dankje”. En net dát is wat ons zo blij maakt. We proberen er telkens voor te zorgen dat mensen een leuke dag of avond kunnen beleven en we zijn dan dankbaar als jullie blijven komen. En toch zijn het dan jullie die ons daarvoor bedanken. Dat geeft ons weer extra energie om ervoor te blijven gaan en om nieuwe initiatieven te blijven bedenken!

Ook enkele nieuwe spellen uit onze collectie kwamen aan bod. Zo werd er een strijd tegen de zandlopers gevoerd in het kleurrijke Kites en werden stammen uitgebreid bij Villagers. Een spel dat helemaal niet nieuw is bij ons, is Just One. Dit werd al zo vaak gespeeld dat de stiftjes helemaal opgebruikt waren. Geen paniek: ondertussen hebben we al nieuwe stiften ontvangen dus we kunnen er weer tegen voor een tijdje. Er werd gespeurd naar misdadigers in Micro Macro: Crime City en naar verbanden bij Codenames.

“Hoe later de avond, hoe zotter het volk” is een gezegde dat ook bij ons van toepassing was toen Stijn en Jana binnenkwamen. Ze hadden zowaar een echte verjaardagstaart voor ons bij in een hartjesvorm mét een brandend kaarsje. Dat kaarsje moesten we natuurlijk op gepaste wijze uitblazen dus haalden we onze kindjes erbij om ons te helpen. Pret gegarandeerd!

Ondertussen was het hoog tijd geworden voor onze verjaardagstombola. In onze prijzenkast zaten enkele leuke spellen. Zo gaven we Splendor Marvel, Letter Jam, Festo!, Supercats, De Hartenkoningin en Stranger Things – Attack of the Mind Flayer weg. De winnaars die al naar huis waren tijdens de tombola kunnen hun prijs tijdens de volgende spellenavond ontvangen of we zoeken naar een andere oplossing.

Aan het einde van de spellendag waren er nog zes detectives die elkaar het vuur aan de schenen legden om de samenzweerder te kunnen ontmaskeren in Detective Club. Een detective junior schoof eerst mee aan de tafel om te kijken hoe het spel verliep maar even later werd hij gewoon detective nummer zeven en speelde hij het spel gewoon mee. Als slaapmutsje werd er nog een potje Vlotte Geesten gespeeld.

En dan was het alweer tijd om de deuren van de Beemdgalm te sluiten. Met een moe maar voldaan gevoel keerden we huiswaarts. Dank jullie allemaal om er zo een fijne dag van te maken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.