Verslag spelnamiddag Gezinsbond 2023

Gepubliceerd op 31 oktober 2023 om 11:40

Twee weken na onze spellenavond in oktober, stelden we een deel van onze spellencollectie opnieuw open in de Beemdgalm. Deze keer werd er een extra tafel met kinderspellen bijgezet aangezien de spelnamiddag van de Gezinsbond zich vooral richtte op kinderen met hun (groot)ouders. Er kwamen heel wat kinderen op deze spelnamiddag af wat voor heel wat ambiance in de zaal zorgde.

Het leuke aan kinderen is dat ze snel aansluiten bij mensen die een spel willen spelen. Zo werd een potje Splitter al snel uitgebreid van drie naar zes spelers. Aan sommige tafels was ook geen uitleg van Dubbel Dobbel Dimitri of Davy nodig. De kinderen namen zelf het heft in handen om de spellen aan elkaar uit te leggen. De opvolging is verzekerd!

Vooral spellen die in groep gespeeld konden worden, vonden vlot de weg naar de tafels. Koala Kart is sowieso een leuk spelletje, maar met vijf of zes spelers wordt het alleen maar leuker om elkaar lekker te saboteren op het racecircuit. Stef Stuntpiloot haalde heel wat halsbrekende toeren uit terwijl op een andere tafel allerlei spookjes verstoppertje speelden in Spokenchaos.

De wat grotere ‘kinderen’ van één of twee generaties ouder gingen samen rond de tafel zitten voor een potje Ticket to Ride Europe. Hoewel dit op zich een eerder standaard familiespel is, ging het er bij momenten wel erg chaotisch en hilarisch aan toe. Moet allemaal kunnen bij Dubbel Dobbel. Iets serieuzer ging het er wel aan toe bij Dominion, waarbij iedere speler probeerde om zijn koninkrijk zo goed mogelijk uit te bouwen ten opzichte van de concurrenten.

Anderen probeerden op verschillende schatkaarten zoveel mogelijk zilver en goud te verzamelen in het spel … Silver & Gold. Voor wie het wat actiever mocht, werd de speelmat van Twister klaargelegd waardoor armen, benen en andere ledematen in alle bochten konden gewrongen worden. Tijdens Lach Je Rijk werd de ene al lachend rijk, terwijl de andere het geld in rook zag opgaan.

Tussendoor zorgden de mensen van de Gezinsbond dat de buikjes gevuld konden worden met lekkere speculaas en dat deze doorgespoeld kon worden met frisse drankjes. De uren vlogen voorbij en voor we het wisten, zat ook deze spelnamiddag er weer op. We zagen weer heel wat tevreden gezichtjes naar buiten gaan dus missie geslaagd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.