WGG-dag 2023

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 20:30

Op zaterdag 26 augustus trokken Dubbel Dobbel Davy en Dimitri naar het hoge noorden voor de White Goblin Games dag. In de vroege ochtend, na een kleine tussenstop om bij te tanken, vatten we de heenreis aan. Klokslag 10u00 arriveerden we op de parking na een rit van 315 km. We haastten ons snel naar de ingang van het magazijn om zeker niet te laat te komen maar gelukkig kennen ze in Nederland ook het academisch kwartiertje. Geen druk dus en nog tijd voor een koffie en een stukje cake.

Net voor de presentatie begon, merkte Dimitri op dat hij zijn autosleutels niet meer vond. Snel terug naar de auto dus. Na een vruchteloze zoektocht zonder sleutel, kwam hij terug het magazijn binnen waar de presentatie ondertussen begonnen was. In de presentatie werd eerst teruggeblikt op het jaar 2023 voor WGG. Het was een erg druk jaar waarin heel wat succesvolle titels gelanceerd werden: Verdant, Marrakesh, Burggraven van het Westelijk Koninkrijk en de nieuwste MicroMacro: Crime City. En dan is 2023 nog niet eens voorbij. Ook in het laatste kwartaal van dit jaar komen er nog enkele mooie en goede spellen in de winkelrekken: Starship Captains, Trekking Through History en de nieuwe uitbreidingen van Everdell. Vervolgens werd er al een blik geworpen op 2024 want ook dan wil WGG uitpakken met mooie titels. Daarvan springt Brass Birmingham het meest in het oog. Het is op dit moment de nummer 1 op de website Boardgamegeek.com en wordt dus beschouwd als het beste spel ter wereld. Verder komt MicroMacro Crime City 4 uit waardoor het zelfs mogelijk wordt om alle vier de plattegronden samen te leggen tot één mega-plattegrond! Ook Reizigers van de Zuidelijke Tigris, Everdell Farshore, Age of Innovation en Cascadia Landmarks zullen ongetwijfeld in de smaak vallen bij de fans.

Na het informatieve gedeelte was het tijd voor ontspanning. Elk jaar wordt er een klein groepsspel gespeeld waarbij de winnaar met een wisselbeker naar huis gaat. Dit jaar speelden we Ren Je Rot waarbij er telkens drie antwoordmogelijkheden waren en je bij het juiste antwoord moest gaan staan. Het ‘rot rennen’ werd eerder ‘gezapig wandelen’ maar de sfeer zat wel goed. Dimitri geraakte iets verder dan Davy maar geen van beide ging met de wisselbeker aan de haal. Daarna poseerden we nog even voor de groepsfoto waarvoor dit jaar zelfs de hulp van een drone werd ingeroepen.

Ondertussen was het al middag en werd het eten geserveerd. Na enkele smakelijke hamburgers was het tijd om een spel uit te proberen. We kozen voor Terra Nova, de familievriendelijkere versie van Terra Mystica. Hoewel het in het begin nog even wennen was aan de spelregels, hebben we ons toch goed geamuseerd met dit spel. Helaas moesten we wel onze meerdere erkennen in Inge en Bruno, die net als ons uit Hasselt komen.

Nadat ons spel klaar was, gingen we naar de kantoren van WGG om er een korte rondleiding te volgen. Toch wel indrukwekkend om te zien hoe ze op 12,5 jaar tijd gegroeid zijn van een uit de hand gelopen hobby tot een internationaal bedrijf met 12 werknemers. Ook de inrichting van de kantoren voelt erg warm aan met veel openheid tussen de verschillende compartimenten. Na de rondleiding kwamen we uit in het magazijn waar we onze bestelling konden gaan ophalen. Nadat we alles nageteld en in dozen ingepakt hadden, konden we de auto inladen. Nog even een stukje cake, wat drinken en dag zeggen tegen de nog aanwezige mensen en dan weer aan de lange rit richting Herk beginnen.

Onderweg naar huis zochten we naar leuke vragen voor de Dubbel Dobbel Quiz in november. Waar Dimitri minder succes had bij het beantwoorden van de quizvragen, had hij plots wel succes in de zoektocht naar zijn sleutels. Want ja, die waren tot dan toe nog steeds spoorloos. Ondanks dat hij al enkele keren in zijn rugzak had gekeken, bleken de sleutels toch vooraan in een zakje van die rugzak te steken. Dimitri bracht blij en opgelucht het thuisfront op de hoogte. Tussendoor maakte Dimitri duidelijk dat hij wel zin had in een broodje kroket. Blijkbaar verkopen ze dat in Nederland bij de McDonalds dus hielden we daar even een korte pauze. Een openbaring voor Davy die dit nog nooit eerder geproefd had. Daarna konden we weer verder huiswaarts. Ondanks de vele kilometers die we aflegden, was het zeker de moeite waard. De spellen die we gekocht hebben, zullen de komende maanden te spelen zijn tijdens onze spellenavonden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.