Verslag spellendag juli 2023

Gepubliceerd op 23 juli 2023 om 14:32

In de prille geschiedenis van onze spellenclub is het misschien vreemd om al van tradities te spreken, maar het afsluiten van ons spellenjaar met een spellendag in juli mag zo toch al wel genoemd worden. Nog een laatste keer alles – letterlijk en figuurlijk – uit de kast halen om dan daarna te genieten van een zomerbreak. Gezien de tropische temperaturen werd de drankvoorraad extra aangevuld en werden er ook buiten weer tafels voorzien. Ook buiten werden outdoor games voorzien, al moesten die nog even wijken toen de plaatselijke groendienst last-minute opdaagde om het gras te komen maaien.

Niet veel later kwamen de eerste bezoekers al binnen. In tegenstelling tot bij onze gewone spellenavonden waren daar nu ook heel wat kinderen bij. Nu konden ook zij genieten van het ruime aanbod aan spellen en aan hun enthousiasme te zien, is de toekomst van onze spellenclub verzekerd. De spellen die op de tafels kwamen, waren uiteraard aan de jongere generatie aangepast. Op een gewone spellenavond zal een Stef Stuntpiloot immers niet snel op de tafel komen. Er werd alvast volop plezier gemaakt en zeker toen er buiten een intens – maar gelukkig onschadelijk – gevecht losbarstte met Throw Throw Burrito. Het enige slachtoffer dat viel, was een flesje water dat omver gesmeten werd.

Dan werd het tijd voor een eerste hoogtepunt van de dag: het Klask Toernooi voor de kinderen. De titelverdediger van vorig jaar was op een verjaardagsfeestje dus zagen de andere aanwezige kinderen hun kansen stijgen om dit jaar met de overwinning te gaan lopen. Tien kinderen gingen de strijd aan. Na de groepsfase bleven er nog 4 halve finalisten over. Matte en Reinout wisten hun halve finale vrij vlot te winnen en maakten zich dus klaar voor een ultieme battle in de finale. Er stond echter geen maat op Matte, want met een duidelijke 6-2-overwinning mocht hij zich de tweede winnaar van het Klask Kids Toernooi noemen. Waar er vorig jaar nog enkel voor de eer gespeeld werd, hadden we nu ons spaarpotje opengetrokken om ook een leuke prijs voor de finalisten te voorzien. Winnaar Matte ging met Istanbul – Het Dobbelspel naar huis terwijl Reinout zich mocht troosten met het leuke Dobbelland.

Nadat de prijzen uitgedeeld waren, was het tijd voor de spaghetti’s. Het keukenteam onder leiding van Dubbel Dobbel Annelies was al hard in de weer om de pasta te koken en schakelde nog een versnelling hoger toen de hongerige gasten aan tafel kwamen. Er werd nog harder gekookt en gedresseerd en opgeschept en brood gesneden. Dankzij deze harde inspanningen kon iedereen snel aan tafel en ook extra bestellingen werden voorzien. Uiteindelijk werd een 40-tal spaghetti’s geserveerd. Wat een topteam!

Met de buikjes gevuld was er weer nieuwe energie om verder aan het spelen te gaan. Terwijl de kaarten, speelborden, meeples en andere spelonderdelen weer op de tafels kwamen, werd alles in gereedheid gebracht voor het Klask Toernooi voor de volwassenen. Net als vorig jaar hadden ook nu weer heel wat kinderen zin om terug mee te doen en uiteraard mochten ze dat ook. Zo kwamen er 24 deelnemers aan de start die in poules van 3 probeerden de knock-outfase te bereiken. Ook Dubbel Dobbel Dimitri en Dubbel Dobbel Annelies speelden mee, net als Matthias die zijn titel van vorig jaar probeerde te verlengen.

Dimitri en Matthias overleefden de groepsfase echter niet dus ook hier zou er sowieso een nieuwe winnaar komen. Annelies plaatste zich wel voor de kwartfinale. Opvallende statistiek: 5 van de 8 kwartfinalisten waren meisjes of vrouwen! Aaron kreeg ondertussen bijna een hartaanval toen we hem wijsmaakten dat hij een forfaitnederlaag gekregen had toen hij even naar huis was. Deze schok bleef blijkbaar nog even hangen want in zijn kwartfinale verloor hij vrij duidelijk van Daan. Aaron zal minstens tot volgend jaar moeten wachten om zijn droom in vervulling te zien gaan.

In de halve finales was er met Marleen, Reinout, Annelies en Daan terug een evenwicht tussen jongens en meisjes. Beide geslachten en drie generaties waren vertegenwoordig. Om maar aan te geven hoe toegankelijk Klask voor iedereen is. De finale werd gespeeld tussen Annelies en Reinout. Inderdaad, dezelfde Reinout die ook al de finale speelde bij de kinderen. Net zoals toen kon hij nu helaas weer de finale niet winnen, maar aangezien Dubbel Dobbel Annelies haar prijs als winnaar aan hem schonk, kon hij nu toch met de hoofdprijs naar huis gaan: Unlock! 2 – Mysterieuze Avonturen. Aangezien de troostprijs nu nog over was, speelden Marleen en Daan een troostfinale. Het werd een erg spannende strijd waar Daan uiteindelijk nipt aan het langste eind trok. Hij kreeg Dobbelland als troostprijs mee naar huis.

Ondertussen was het al voorbij 22u en dus hoog tijd voor onze eerste drankkaarten tombola. Alle volle drankkaarten gingen in de pot en daaruit werd een aantal gelukkige winnaars getrokken. Wie meer aanwezig was tijdens onze activiteiten en dus ook meer gedronken had maakte daardoor logischerwijze meer kans om te winnen. Een eerlijk systeem volgens ons. Tegelijkertijd kon het zo maar zijn dat je voor de eerste keer aanwezig was en toch als winnaar uit de bus kwam. En zo geschiedde ook. Een aantal routiniers won een leuk spel. Zo won Reinout al zijn derde spel van de dag en vielen ook Marleen (2x), Michèle, Yvette, Liesbeth en de andere Aron in de prijzen. Marc kwam pas voor de eerste keer naar Dubbel Dobbel en viel toch in de prijzen. Hij kreeg zijn prijs ondertussen al aan de voordeur afgeleverd.

Na de tombola werd er nog lustig verder gespeeld. Door het mooie weer bleven de tafels buiten goed bezet ondanks het beperkte licht en de harde beats van de Moosbar van KSA Moos Herk. Uiteindelijk vertrokken de laatste bezoekers pas toen het bijna 1 uur was. Met een tevreden en gelukzalig gevoel laadden we onze auto’s weer een paar keer vol. Tussendoor hielpen we de meisjes van de KSA nog met het verhuizen van enkele tafels. Fijn toch als Herkse verenigingen elkaar een handje toesteken? Enige tijd later trokken we de deuren van de Beemdgalm voor een poosje achter ons dicht. In september zijn we terug van de partij maar nu even wat van de zomer genieten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.