Verslag spellenavond juni 2023

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 19:57

Wie zou de finale van de Champions League voetbal winnen: Manchester City of Inter Milaan? Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku? Terwijl in het Atatürk Olympisch Stadion in Turkije meer dan 70.000 toeschouwers en wereldwijd meer dan 400 miljoen tv-kijkers zich over deze vraag bogen, trokken wij ons daar in de Beemdgalm niets van aan. CL-finale of niet, het was de tweede zaterdag van de maand dus het was weer tijd voor een spellenavond van Dubbel Dobbel.

Terwijl we eigenlijk hadden verwacht dat het voetbal en het tropische weer de mensen thuis rond de BBQ of de televisie zouden houden, bleek toch maar weer wat een trouw publiek we op korte tijd hebben gekregen. De tafels geraakten weer gevuld met niet alleen een heel gevarieerd aanbod aan spellen maar ook heel wat variatie tussen de spelers. Van jong tot net iets minder jong, van rasechte Herkenaren tot Tienenaars. Allen waren ze meer dan welkom in onze spellenclub!

Door het mooie weer hadden we de frigo weer goed gevuld en plaatsten we een aantal tafels buiten. Hoewel de wind af en toe spelbreker speelde – soms letterlijk door de speelkaarten weg te blazen – duurde het niet lang eer die tafels gevuld geraakten. Sterker nog, zelfs toen het donker werd, werd er gewoon buiten verder gespeeld onder de lichten van de Beemdgalm.

Wat kwam er deze keer zoal op de tafels? Er werd coöperatief maar zonder overleg geprobeerd om een mysterieus eiland te doorvaren in Tranquility. Andere samenwerkingsverbanden waren nodig om de monsters van Horrified te verslaan. Dracula en het Wezen uit de lagune werden gelukkig net op tijd gestopt. Racen om als eerste wat te bereiken, blijft ook altijd populair. Uiteraard denken we daarbij aan Heat: Peda lto the Metal waar je op een racecircuit rondscheurt, maar ook bij Robo Rally is het een kwestie van je robotje zo snel mogelijk op de juiste plaatsen te krijgen. Geen motorengeluid echter bij De Zoektocht Naar El Dorado. Daar was het de kunst om met zwaarden, peddels en gouden munten zo snel mogelijk door de jungle te trekken om als eerste de goudschat te bemachtigen. Een gelijkaardig avontuur werd opgezocht bij Lost Cities Rivals waarbij geen genade getoond werd om de andere te vlug af te zijn.

Geen spellenavond zonder diertjes. Ook deze keer waren ze van de partij. In het prachtige Everdell probeerde elke familie in het bos een zo waardevol mogelijke stad uit te bouwen. Bij Cascadia werd er hard gestreden om elke diersoort de beste leefomstandigheden aan te bieden. Voor wie het wat abstracter mocht, waren er de kubusachtige vogels in Cubirds die verzameld moesten worden en wie helemaal voor schattigheid ging, kon de schildpadjes van Turtle Bay helpen met hun tocht over het strand.

Verder kwamen er ook enkele nieuwe spellen op de tafels. Verdant, de opvolger van Cascadia, werd geprobeerd en goedgekeurd en ook 7 Wonders Architects maakte een goede beurt. En dan waren er uiteraard nog enkele klassiekers die niet konden ontbreken zoals Azul en Just One. Weer een heel gamma aan leuke spellen dus en dan is de opsomming nog niet eens volledig. We hebben dus geen tijd gehad om ons te vervelen. En oh ja, voor wie het zich nog afvraagt: Manchester City won de finale met 1-0 door een goal van Rodri in minuut 68. Kevin De Bruyne moest al in de eerste helft geblesseerd naar de kant en Lukaku miste een enorme kans. Ze waren beter naar Dubbel Dobbel gekomen …

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.