Verslag spellenavond mei 2023

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 22:19

“And the twelve points go to … Belgium!” was drie keer te horen tijdens de finale van Eurosong 2023. Het leverde Gustaph uiteindelijk een mooie zevende plaats op. Wie daar weinig van gemerkt heeft, zijn de bezoekers van onze spellenavond in mei. Zij probeerden aan hun tafel twelve of meer points te behalen. En net zoals de outfits tijdens Eurosong waren ook bij ons de gekozen spellen heel divers, gaande van heel rustig tot heel interactief.

In Cascadia werden natuurgebieden in Noord-Amerika gebouwd om aan zoveel mogelijk voorkeuren van de dieren daar te voldoen. Ook op andere tafels werd er lustig gebouwd. Op een klein stukje grond een zo efficiënt mogelijke stad bouwen? Dat is je taak in Tiny Towns. De meer serieuze bouwplannen werden bovengehaald in 7 Wonders Architects.

Ook voor mensen zonder bouwplannen was er keuze genoeg. In onze vorige nieuwsbrief zetten we Maui in de kijker en deze werd meteen uitgetest door Heidi en co. Dat tropische eiland bracht anderen blijkbaar op ideeën want een tafel verder werden allerlei lekkere exotische vruchten verzameld in Juicy Fruits. Als we dan toch exotisch bezig zijn, dan kunnen de kleurrijke vogels van Cubirds uiteraard niet ontbreken.

Dat exotisch niet altijd gelijk staat aan gezellig werd nog maar eens bewezen in Hellapagos waar alle middelen goed waren om zo lang mogelijk te overleven op het onbewoonde eiland. Voor wie liever naar de bergen trekt in plaats van naar een eiland, is Can’t Stop een goed alternatief. De opdracht is simpel: zo snel mogelijk bij drie bergtoppen als eerste aankomen … zonder naar beneden te vallen. Als je boven op zo een bergtop staat, kan je de hemel bijna raken. Dat is ook het geval bij Skyjo, één van de weinige spellen waar je als winnaar uit de bus komt door zo weinig mogelijk punten te scoren.

Zo weinig mogelijk punten scoren, dat is dan weer wat Duitsland deed tijdens Eurosong. Met een povere 18 punten werden zij absoluut niet de winnaar van de avond. Wat wil je met een groep die “Lord of the Lost” heet. Misschien kunnen ze volgend jaar beter naar onze spellenavond afzakken. Daar maken ze waarschijnlijk een grotere kans om iets te winnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.