Verslag spellenavond april 2023

Gepubliceerd op 11 mei 2023 om 22:40

Geen gekke outfits of vreemde figuren tijdens onze spellenavond van april. De carnavalskleren liggen weer in de verkleedkoffers tot volgend jaar. Toch wisten de bezoekers van onze spellenavond in april ons weer op verschillende manieren te verrassen. Het begon al met de opkomst. Vooraf hadden we het gevoel dat het een rustige avond ging worden. We hadden immers niks speciaals gepland of aangekondigd. Het eerste halfuur leek ons vermoeden ook te gaan bevestigen: in een rustig tempo kwamen de bezoekers binnen. Maar waar normaal gezien rond half negen, kwart voor negen zowat iedereen binnen is, bleef er nu ook de rest van de avond nog extra volk binnenkomen. Daardoor zaten we uiteindelijk toch weer met meer dan 40 aanwezigen rond de tafels. Het was dus weer gezellig druk in de Beemdgalm.

Op tv was de zoektocht naar de Mol weer volop bezig en dat inspireerde ook de spellenkeuzes. In Saboteur probeerden één of meerdere mollen de zoektocht naar de goudschat te saboteren. In Hellapagos saboteerden sommige overlevenden dan weer het ontsnappingsplan door voor eigen gewin te gaan duiken naar het scheepswrak. Misleiding en een pokerface waren ook nodig bij Spyfall waar de mol van dienst moest proberen te verbergen dat hij geen idee had op welke locatie de andere spelers zich bevonden, en in Detective Club gingen speurders door middel van de kleurrijke kaarten op zoek naar de mol die stiekem samenwerkte met de actieve speler die de geheime tip had gegeven.

Gelukkig kwamen er ook minder mysterieuze spellen op tafel. In Just One gingen de spelers samen aan de slag om het juiste trefwoord te raden op basis van de verzonnen tips van de teamgenoten. Ondanks dat dit een coöperatief spel is, leek het soms toch alsof er ook hier iemand zat te mollen aan de gekozen tips te zien. Of het was gewoon wel heel fel out of the box gedacht, dat kan natuurlijk ook. Ander coöperatief werk werd er ook verricht om de schurken van Horrified te verslaan. Dracula en het monster uit de lagoon bleken geen partij voor ons team van superhelden. Kwamen voor de rest nog op tafel: Lemming Maffia, Lost Cities, Elfenland, Koala Kart, Alles op één kaart, Mondo en nog heel wat andere spellen.

Ook op vlak van de consumpties werden we deze maand verrast. We zijn ondertussen toch al anderhalf jaar bezig waardoor we dachten vrij goed te kunnen voorspellen welke drank we moesten voorzien. Toch bleek dit deze keer anders te verlopen. Waar de voorbije maanden Ice Tea Green het erg goed deed – veel beter dan het originele Ice Tea broertje – was dat deze keer juist helemaal omgekeerd. Bijna een volledige bak Ice Tea ging eraan. De afgelopen maanden was ook Capri-Sun (verrassend) erg in trek. We sloegen dan maar meteen een grotere voorraad in. Gewoon bier werd daarentegen niet zoveel besteld, waardoor we onze te grote voorraad bier naar de Chiro overgeheveld hadden. En wat bleek in april? Juist, ja: een volledige bak bier werd naar binnen gewerkt, terwijl de Capri-Suns eenzaam in de frigo bleven wachten op een nieuwe eigenaar. We zijn alvast benieuwd wat er de komende spellenavond populair gaat zijn.

De laatste verrassing van de avond viel te beleven aan onze Dubbel Dobbel kassa. De allereerste keer toen we met het systeem van onze drankkaarten en de bijhorende winstkans met de dobbelstenen werkten, ging Aaron meteen met een prijs naar huis. Daarna gebeurde dit echter niet meer. Ook niet zo onlogisch natuurlijk met een winstkans van 1 op 60. Maar aangezien april de avond van de verrassingen was, kon een nieuwe winnaar ook hier niet ontbreken. Flor was de gelukkige van dienst. Hij ging met een gratis exemplaar van Point Salad naar huis!

Ben je benieuwd of we in mei opnieuw voor verrassingen komen te staan? Kom dan naar onze volgende spellenavond om het zelf als eerste te ontdekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.