Verslag spellenavond maart 2023

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 14:45

Er waren eens een leeuw, een zombie en een matroos. Het zou het begin kunnen zijn van een flauwe mop of het scenario van een experimentele film. Maar nee, het was het begin van een knotsgekke, eerste carnavalseditie van onze spellenclub. Wie verkleed kwam, mocht gratis binnen. Met de lage inkomprijs van slechts 1 euro hadden we onze twijfels of dit wel voldoende motivatie zou zijn voor onze bezoekers om zich te gaan verkleden. Die twijfels vielen echter al snel weg toen de eerste bezoekers al meteen verkleed bleken te zijn.

Allerlei vreemde figuren kregen we over de vloer: een prinses, een fee, cowgirls met een echte koe, een duo met sexy roze haren, Kapitein Haak, een clown, Darth Vader, Roodkapje … Een bonte verzameling dus. Er was zelfs een echte “Jaak” bij! Voor zij die zich niet zo graag verkleden of – zoals Jozefien – wie de memo gemist had, was er echter niets aan de hand. Ook zij waren uiteraard meer dan welkom om aan onze tafels te komen meespelen en een leuke avond te beleven.

Ook de spellen die op tafel kwamen, waren weer een bonte verzameling van allerlei genres en spelmechanismen. Van racen met een wagen in Heat tot racen met kamelen in Camel Up! Van treinroutes bouwen in Ticket To Ride tot dierenparken bouwen in Berenpark en New York Zoo en gekke constructies bouwen in Junk Art. En wat zou een carnavalseditie zijn zonder de ambiance van Hitster?

Het is trouwens opvallend hoe we steeds meer grote groepen met spelers aan onze tafels krijgen. Nota aan onszelf: in onze spellencollectie gaan zoeken naar spelen die met meer dan vijf spelers gespeeld kunnen worden. Het is wel fijn om te zien dat de belangrijkste doelstelling van onze spellenclub goed bereikt worden, namelijk mensen met elkaar in verbinding brengen. Met deze keer meer dan 40 aanwezigen konden we ook op dat vlak enkel maar tevreden zijn!

Door de afwezigheid van de poetshulp van de Beemdgalm, moesten we deze keer zelf de zaal, de keuken, de gangen en de toiletten kuisen. Gelukkig konden we daar rekenen op de hulp van Jaak, de échte dan. Ook matroos Dimitri liet zien dat hij al vaker een dek had moeten schrobben. Zo konden we al bij al op een deftig uur naar huis om weer met een goed gevoel onder de lakens te kruipen.

 

Hopelijk zien we jullie terug op onze spellenavond van april!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.