Verslag spellenavond februari 2023

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 22:58

In het weekend voor Valentijn stond onze spellenavond in het teken van de liefde. Als wij aan de liefde denken, denken we aan dingen als warmte, gezelligheid, hartjes en knuffels. Onze verbazing was dan ook erg groot toen er ineens een groepje heksen binnengevlogen kwam. Hadden we ons van uitnodiging vergist? Was het Halloween in februari? Het bleek echter om onze die hard fans te gaan die het verslag van de vorige spellenavond niet alleen goed gelezen maar ook nog eens letterlijk toegepast hadden. Aan de ene kant fijn om te zien dat de verslagen en nieuwsbrieven gelezen worden. Aan de andere kant rijst de vraag of we nu voorzichtiger moeten zijn met wat we erin schrijven. Wie weet welke gevolgen onze schrijfsels nog meer gaan hebben. Och ja, zolang het geen pijn doet …

De toon was alvast gezet voor weer een spellenavond vol variatie en verrassingen. Zo kregen we niet alleen bezoek van het heksenteam maar reikte onze gastenlijst deze keer zelfs tot buiten onze provinciegrenzen. We mochten namelijk bezoekers verwelkomen uit het exotische Tienen waar, zeker bij één van de twee aanwezigen, meer dan één hoek af is. Gelukkig zijn we zelf ook niet de meest normale of droge personen dus de klik was snel gemaakt.

Ook in de gespeelde spellen zat weer heel wat variatie. Voor het eerst werd de doos van Iguazu uit ons aanbod gekozen. Daarin proberen spelers een kolkende waterval te trotseren om tegelijkertijd edelstenen te verzamelen. Zien spelen doet blijkbaar spelen want later op de avond kwam het spel bij een andere groep nogmaals op de tafel.

Dieren blijven het ook goed doen bij ons. In Queensland probeerden padden de oogst van de graan- en rietsuikervelden te verstoren. Gelukkig zijn er vijvers waarin ze gevangen kunnen worden voor ze nog meer schade aanrichten. In Camel Up was het de beurt aan de kamelen om de hoofdrol op te eisen. Als eerste probeerden ze een rondje rond de piramide te lopen waarbij ze er niet voor terugdeinsden om andere kamelen met zich mee te dragen. Wie liever met een mix van dieren aan de slag ging, kon terecht bij New York Zoo. Verblijven bouwen, dieren plaatsen, diersoorten laten voortplanten en attracties bouwen in een race om als eerste je dierentuin klaar te hebben.

Voor wie het wat abstracter mag, konden gedachten ingeschat worden in Wavelength, werden nieuwe steden zo compact mogelijk gebouwd in Tiny Towns en werden zo lang mogelijke rijen in allerlei kleuren gelegd bij Qwirkle. Ook de partyspelliefhebbers kwamen aan hun trekken. De grootste hits werden chronologisch gesorteerd bij Hitster en schipbreukelingen probeerden te overleven in Hellapagos.

Onze volgende spellenavond staat in het teken van carnaval. Aanwezigen die verkleed zijn mogen zelfs gratis binnen. We zijn alvast benieuwd welke gekke figuren we aan onze spellentafels te zien gaan krijgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.