Verslag spellenavond januari 2023

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 00:41

Op zaterdag 14 januari stond er voor muzikaal België heel wat op het spel. Een professionele jury en televisiekijkend Vlaanderen gingen samen bepalen wie ons land in mei zal vertegenwoordigen op het  Eurovisiesongfestival in Liverpool. Een 30-tal landgenoten lag daar echter niet wakker van. Zij hadden een veel belangrijkere afspraak in hun agenda staan: naar de Spellenavond van Dubbel Dobbel gaan. Of het nu 2 Fabiola of The Starlings waren die de finale zouden winnen, het zou hen worst wezen.

Voor sommige aanwezigen stond er nochtans ook heel wat op het spel. Een eerste groepje waagde zich aan het nieuwe en immens populaire Heat: Pedal to the Metal. In dit racespel probeerden ze met z’n zessen zo snel mogelijk enkele rondjes te voltooien met hun racewagen. Onder begeleiding van Dubbel Dobbel Dimitri snelden ze over het parcours. De geur van verbrand rubber was nog net niet tot buiten de Beemdgalm te ruiken.

Aan een andere tafel werd er niet geracet maar ontpopten vier dames zich tot ware magiërs. In het spel Potion Explosion probeerden ze met gekleurde knikkers kettingreacties te laten ontstaan waardoor ze de beste toverdrankjes konden brouwen. Halloween is al een tijdje voorbij maar toch hing er een mysterieuze sfeer rond de tafel en leek het soms alsof er vier heksen aan het werk waren. Gelukkig bleken het erg vriendelijke en lieve heksen te zijn!

Voor wie brouwen niet echt iets is, is bouwen dat misschien wel. Een gezelschap van drie heren ging lustig aan de slag met Junk Art om zo hoog, creatief en risicovol mogelijk te bouwen. Het beviel hen duidelijk wel want ze bleven maar doorgaan. Wat later werd hun bouwfirma zelfs nog verder … uitgebouwd (pun intended) met enkele extra werknemers.

Bordspellen en politiek is een combinatie die je niet snel zou verwachten. Zeker niet als je daar nog de begrippen verraad, tactiek en plezier aan zou toevoegen. Toch zijn dit de woorden waarmee we de tafel waar Secret Hitler gespeeld werd mee zouden kunnen omschrijven. Ondanks de duistere complotten die er gesmeed werden, was er nog plaats genoeg voor een portie leuk spelplezier.

Zeggen politiek en complotten je helemaal niks? Ben je eerder het vredelievende type en hou je van gezelligheid en comfort? Dan kan je bij Creature Comforts je goesting vinden. Grondstoffen werden geoogst en verzameld, waardoor huisjes knus ingericht konden worden, klaar om de winter in te gaan. Het spelen van dit spel tijdens onze spellenavond in januari was trouwens een voorbode voor de winterprik die de periode daarna aanbrak met zelfs enkele dagen een wit sneeuwtapijt in Herk.

Voor de rest kwamen er uiteraard nog heel wat andere spellen op de tafels: Clever, Stella, Shit Happens, Skyjo, Kingdomino en nog vele anderen. Toen was het al voorbij 00u30 en de meeste bezoekers waren al naar huis, de meeste tafels en stoelen waren al opgeruimd. Dubbel Dobbel Dimitri vond echter nog vier andere ‘zotten’ die zich toen nog aan een potje Speed Cups waagden. Ondanks het late uur gaven ze alles wat ze nog in zich hadden in een verbeten strijd om de overwinning. Met nog een aantal supporters en toeschouwers rondom hen werd de sfeer nog beter. Zo konden we onze spellenavond – die ondertussen een spellennacht geworden was – afsluiten met een knaller en konden we weer beginnen uitkijken en aftellen naar onze volgende editie!

Oh ja, Gustaph won de finale en mag naar Liverpool, voor wie het zich nog zou afvragen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.