Verslag spellenavond december 2022

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 21:15

Op onze spellenavond van december mochten we weer een heel gevarieerd publiek ontvangen. Verschillende generaties zetten zich rond de speltafels voor een avond vol plezier. Er waren gezinnen met jonge kinderen of pubers maar ook ouders die hun kroost thuis lieten om zelf eens te kunnen ontspannen. Er kwamen twintigers in de fleur van hun leven, maar evenzeer de al wat oudere generatie die hun tweede (of derde?) jeugd beleefde. Het mag duidelijk zijn: bordspellen kunnen iederéén rond de tafel krijgen!

Niet alleen de leeftijden waren erg verschillend. Ook de spellen die aan bod kwamen, waren heel divers. Schattige robotjes werden op pad gestuurd om ideeën te verzamelen in het mooie Transmissions terwijl elders schattige boswezentjes hun stad zo goed mogelijk probeerden uit te bouwen in het al even mooie Everdell. Er werd hard gespeurd (en gevloekt) bij Scotland Yard en monsters probeerden de macht over Tokyo te krijgen in King of Tokyo. Liefhebbers van het abstractere puzzelwerk haalden hun hart op bij Berenpark en Azul. Kwamen onder andere nog aan bod: Speed Cups, Sequence, Can’t Stop, Hellapagos, Sushi Go en nog vele anderen.

Van al dat spelen krijgt een mens wel honger. Gelukkig had Sinterklaas nog wat lekkers achtergelaten voor onze brave gasten. Even doorspoelen met een lekker drankje en dan weer verder spelen! De Sint had niet alleen lekkers maar ook nog enkele cadeautjes voorzien. Opnieuw een tombola dus! Het mooie en fijne spel Stella werd met veel enthousiasme omarmd door de winnaars. Ook Velonimo en Trek 12: Amazonia kregen een nieuwe eigenaar.

Er waren nog andere dingen die een nieuwe eigenaar kregen, de ene al meer gewenst dan de andere. Het begon al bij het klaarzetten van de zaal waarbij één van onze twee 60-zijdige dobbelstenen zoek bleek. Geen dobbelkans dan om een gratis spelletje te spelen bij aankoop van een drankkaart? Nee hoor, dan maar even improviseren en andere dobbelstenen voorzien. Later op de avond bleek de handleiding van Everdell zoek. Gelukkig leverde dat qua uitleg weinig problemen op. Alsof we nog niet genoeg verdwijningen hadden ervaren, bleek daarna ook onze voorraad Capri-Sun weg te zijn. Wat een mysterieuze avond.

De dobbelsteen werd enkele dagen later bij Dubbel Dobbel Davy gevonden. De ontvoerder bleek een 10-jarige jongen te zijn die zijn eigen spelletje had verzonnen en daar de dobbelsteen goed bij kon gebruiken. Ook de handleiding van Everdell werd op dezelfde plaats delict teruggevonden. Dit keer was het Dubbel Dobbel Davy zelf die hem in een andere doos had weggestopt. De Capri-Suns werden helaas niet teruggevonden maar de daders wel. Het gaat om een groepje (ex-)Chiroleiders – ondertussen ook wel bekend als de Capri-Sun-club – die tijdens de spellenavond Capri-Sun dronken alsof het godendrank was. Voor onze volgende spellenavond driemaal goed nieuws: de dobbelsteen en de handleiding zitten terug op hun plaats en de voorraad Capri-Sun is terug aangevuld!

 

Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.