Verslag spellenavond november 2022

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 21:00

On-ge-loof-lijk!

Met dit ene woord kunnen we eigenlijk heel onze spellenavond van november samenvatten. Voor zij die niet weten hoe dit komt of voor degenen die er wel bij waren maar het nog eens opnieuw willen herbeleven, zullen we proberen met woorden te omschrijven wat er allemaal gebeurde.

Het ongelooflijke aan het verhaal begon eigenlijk op voorhand al. Om onze verjaardagseditie extra feestelijk te maken, schreven we enkele spellenwinkels en -uitgevers aan of zij eventueel iets hadden wat we mochten verloten aan onze bezoekers. Oberonn uit Hasselt was dadelijk enthousiast en bezorgde ons een mooi pakket met maar liefst 6 spellen. Wat een toppers zijn het daar toch! Ben je nog op zoek naar een kerstcadeautje? Ga daar dan zeker maar eens langs. Ook van Prik & Tik kregen we een aantal leuke spelletjes in het thema van La Chouffe. De nieuwe Proxy Delhaize in Sint-Lambrechts-Herk voorzag onze bezoekers van lekkere tafelhapjes met een mix van olijfjes, kaasblokjes en schijfjes salami. Verwennerij! Ook op voorhand was het ongelooflijk hoeveel mensen deelnamen aan onze wedstrijden via onze Facebookpagina en onze nieuwsbrief. Leanne Bongaerts en Heidi Huybrechts waren onze gelukkige winnaars.

Op zaterdag 12 november was het ook Christus Koning van de Chiro. Dit betekende dat we minder tijd dan gewoonlijk hadden om de zaal ingericht te krijgen. We vroegen aan de Chiroleiders of ze even wilden helpen met het plaatsen van de tafels en in een mum van tijd was dit gebeurd. Fijn om te zien hoe we als verenigingen op elkaar kunnen vertrouwen! Bij de aanvang van onze spellenavond stond er al snel een rij wachtenden aan de inkom. Dat had niet alleen te maken met onze nieuwe drankkaart waar we wat extra uitleg bij gaven. Het was vooral het groot aantal bezoekers dat al vroeg klaar stond om samen met ons te komen meevieren. Ongelooflijk!

Over die nieuwe drankkaart gesproken, die leverde meteen ook al de nodige ambiance op. Bij de aankoop van een drankkaart krijg je sowieso één bonnetje gratis – dus dat is al mooi meegenomen. Maar we zouden Dubbel Dobbel niet zijn als we er niet nog iets aan zouden vasthangen. Elke drankkaart geeft ook nog Dubbel Dobbel kans op het winnen van een leuke prijs. Bij de aankoop van een kaart mag je immers met onze twee dobbelstenen gooien. Gooi je dubbel (dobbel?) dan mag je een spel uitkiezen. Aangezien het dobbelstenen zijn met 60 zijden, heb je dus een vrij kleine kans van 1 op 60 om te winnen maar het is uiteraard ook maar een extraatje. Toch was ieders verbazing groot toen Aaron bij de tweede poging van de avond meteen dubbel gooide en in de prijzen viel. Ongelooflijk!

Het duurde niet lang of alle tafels waren bezet. In totaal mochten we maar liefst 48 bezoekers ontvangen, een record! Wie ons een jaar geleden had gezegd dat we na amper één speeljaar bijna 50 bezoekers naar de Beemdgalm zouden kunnen lokken, die hadden we waarschijnlijk gek verklaard. Het was dus een gezellige drukte waarin alle soorten spellen op de tafels kwamen. Gelukkig waren er aan genoeg tafels spelers die een spel al kenden en het aan de rest konden uitleggen. Ook dat is leuk om te zien! Maar nogmaals … 48 aanwezigen … Ongelooflijk!

En toen … ging plots de helft van de lichten uit. Dat dit gebeurde door Jaak die aan de lichtknoppen zat te prutsen, vonden we wel erg vreemd. Als er iemand is die weet hoe de knoppen in de Beemdgalm werken dan is hij het wel. Iets later gingen zelfs alle lichten uit waardoor we helemaal in het donker zaten. Wat een rare toestanden. Al gauw zou echter duidelijk worden dat er meer aan de hand was. Onze aanhangers van het eerste uur, Marleen en Michèle, kwamen binnen met Dubbel Dobbel verrassingstaarten inclusief spetterend vuurwerk. Het gebeurt niet vaak maar zelfs Dimitri werd er even sprakeloos van. We kregen er nog een “happy birthday” gezongen door de hele zaal bovenop. Ongelooflijk!

Een beetje van de kaart en nogal onvoorbereid maakten we van de gelegenheid gebruik om in een korte speech wat mensen te bedanken. De vzw Beemdgalm die het afgelopen jaar voor tafels en frigo’s heeft gezorgd (waarbij Jaak ook beloofde om voor meer stoelen te gaan zorgen), onze medewerkers achter de schermen zoals Jaak en de mama van Dimitri die regelmatig achter de toog helpen, onze partners die ons steunen in onze gekke ideeën en vooral … iedereen die aanwezig is tijdens onze activiteiten en ons daarmee de energie en inspiratie geeft om verder te blijven doen. Ongelooflijk!

Aangezien we toch net aan het woord waren, maakten we ook gebruik van het moment om onze prijzen met de tombola te verloten. Sommigen waren wel erg enthousiast toen ze in de prijzen vielen. Daar doen we het voor, toch? Daarna kon iedereen weer verder met de spellen die op de tafels lagen. En wij? Wij legden verder uit, brachten verder drank rond maar vooral … genoten verder van deze prachtige avond. Bedankt allemaal! Het was … ongelooflijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.