Reisverslag Spiel '22

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 20:42

Niet geschoten is altijd mis, dus waagde Dubbel Dobbel Dimitri zijn kans om op spellenpad te gaan. Ondanks zijn bescheidenheid zag hij het groots, want hij regelde een tweedaagse aanwezigheid op Spiel, dé grootste spellenbeurs ter wereld en daar stond hij dan.

Zij die Dimitri kennen, weten dat er altijd wel een wens is om tot een plan te komen om zoveel mogelijk rendement te halen uit de “beurs der beurzen”. Hier enkele afgetoetste en gerealiseerde criteria:

  • Gratis aanwezigheid op de beurs.
  • Halftijds demonstrateur met als beloning wat zakgeld en gratis spellen.
  • Een betaalbaar perfect hotel met gratis wifi, gratis ontbijt en gratis parking.
  • Minimale hinder door afwezigheid op het thuisfront.

Zo werd het uiteindelijk toch een trip vol met plezier in alle economisch comfort. Nogmaals een dikke merci aan ‘Little Rocket Games’ waarvoor het toekomstige spel Tethys uitgelegd werd. Het verplichte mondmasker maakte het uitleggen van het spel alvast wat uitdagender.

Een drukke agenda privé en professioneel verhinderden een gedegen voorbereiding naar de niet-te-missen spellen. Uiteindelijk resulteerde dit in de perfecte start. Onwetendheid is de beste leerschool. Daardoor kon Dimitri gemakkelijk onbevooroordeeld de beurs verkennen. Zes hallen werden vlot doorstapt om een impressie op te doen, de sfeer op te snuiven, de volle speeltafels te zien, de lange wachtrijen te doorkruisen … De ideale voorbereiding om daags nadien een aanvalsplan uit te kunnen voeren.

De avond viel en de beurs sloot. Tijd om culinair te scoren. Op aanraden van de Portugese receptionist werd het Italiaans in Duitsland gesmaakt door een Belg met Engelstalige communicatie. Een dessert kon er nog net vanaf.

Wat volgde was het ontspruiten van een masterplan. De website van Board Game Geek bij de hand, alsook diverse beoordelingen en aanbevelingen, hielpen om een lijst met uitgevers (en hun locatie in de hallen) en bijbehorende spellen op te stellen. Dimitri’s kwaliteiten als gefascineerd pretparkbezoeker kwamen goed van pas. Het aanvalsplan was klaar.  

Een zalige nachtrust, een deugddoende douche en een overheerlijk ontbijt kondigden veel goeds aan en zo geschiedde. Er werd stevig gestapt, ontdekt en ook gespeeld. Starship Captains en Heat zouden zeker meekomen naar België. Voor de eerste lukte dit, maar de laatste was al uitverkocht binnen de 90 minuten na de start van de beurs. Balen, maar ondertussen schafte Dimitri het spel aan via Oberonn, dé spellenwinkel van Hasselt.

Op verzoek kan Dubbel Dobbel Dimitri proza schrijven over de indrukken van de drukte, de grootsheid, de sfeer … maar als een beeld meer zegt dan 1000 woorden, dan zegt een video de exponentiële equivalent. Zij die een zeer vlotte wandeling door 1 gang van de 4 in 1 hal van de 6 willen aanschouwen als impressie, bekijken best deze video:

Tevens liep Dimitri bij het huiswaarts keren ook nog een BSR tegen het lijf. Een BSR is het equivalent van een BH (Bekende Herkenaar) of een BV (Bekende Vlaming), maar hier dus een ‘Bekende spelreviewer’. Het gaat namelijk om Tom Vasel, de Engelstalige Nox. En ja, kom je hem gewoon in de winkelstraat tegen dan had waarschijnlijk niemand een idee wie hij was. Of wou hij zelf graag met Dubbel Dobbel Dimitri op de foto?

Tot slot kan geconcludeerd worden dat twee dagen beurs voor een ‘Spiel’-leek voldoende is mits gepaste voorbereiding. Zeker als je weet dat donderdag en vrijdag de rustigste dagen waren. Uiteindelijk was het gevolgde plan van het combineren (demonstreren, spelen, ontdekken …) een perfecte eerste kennismaking met de grootste der spellenbeurzen. Uiteindelijk was er ook een buit: iets voor de kinderen (Turtle Bay, Wildtastic Five & Speedy Roll), iets voor de partner (Clever 4Ever) en iets voor Dimitri zelf (StarshipCaptains, Insert Coin, One Card Dungeon, Rune & Kingdom Candy Monsters). Kortom: voor herhaling vatbaar! Begin oktober 2023 zal de ‘Dubbel Dobbel’-vlag er zeker opnieuw waaien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.