Verslag spellenavond oktober

Gepubliceerd op 5 november 2022 om 12:21

Verplaatsen of laten doorgaan? Met die vraag over onze spellenavond in oktober hebben we toch wel even geworsteld. Op zaterdag 8 oktober stond - naast onze spellenavond - immers een groots evenement te gebeuren in Sint-Lambrechts-Herk: de showavond van Volle Bak Herk voor 50 jaar Elckerlyc.

Hoewel we wisten dat heel wat van onze bezoekers waarschijnlijk naar de Elckerlyc zouden trekken, beslisten we toch om onze spellenavond niet te verplaatsen. "De tweede zaterdag van de maand" is ondertussen voor heel wat mensen al ingeburgerd als Dubbel Dobbel-avond en dat willen we liefst zo houden. Bovendien zijn er ook mensen die een (meestal) rustige spellenavond verkiezen boven een show vol ambiance en decibels. En een rustigere avond zou voor ons ook niet zo erg zijn. We zouden dan zelf wat meer tijd hebben om ook mee aan de tafels te gaan zitten om wat spellen te spelen.

Groot was onze opluchting toen we voor 20u de eerste spellenliefhebbers zagen aankomen. We zouden dus zeker niet alleen zijn. En het bleef niet bij dat eerste groepje want uiteindelijk zouden we toch weer 20 bezoekers mogen ontvangen. Als dat het aantal op een rustige editie is dan mogen we echt wel dankbaar zijn voor zo een trouwe aanhang op zo een korte tijd!

Er kwam weer een gevarieerd aanbod van spellen op de tafels. Dubbel Dobbel Dimitri had schattige schildpadjes uit Essen meegenomen en deze trokken meteen de aandacht. Turtle Bay bracht meteen vreugde en frustraties met zich mee. Queensland, een andere nieuwkomer in ons gamma, werd ook uitgetest en goed bevonden. Hier waren het geen schildpadden maar gewone padden die een centrale rol speelden. Voor wie meer fan is van wilde dieren kwam ook Wild Serengeti op tafel. Cubirds is stilaan een klassieker geworden. Ook deze keer werden de kubusachtige vogels gevangen.

Werden er dan alleen maar spellen met al dan niet schattige dieren gespeeld? Zeker niet. Plots werden er pistolen boven gehaald in Ca$h ’n Gun$, werd er om het snelst gegrabbeld en gegraaid bij Vlotte Geesten en werden liefdesbrieven naar de prinses gestuurd in Love Letter. Voor de liefhebbers van meer abstracte spellen waren er bijvoorbeeld Nova Luna en Recto Verso.

Benieuwd of deze of andere spellen in november aan bod gaan komen? Kom dan zeker langs op zaterdag 12 november om het mee te maken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.