Verslag spellenavond september

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 om 22:37

Zaterdag 10 september was een belangrijke dag. In Engeland werd Prins Charles na bijna een leven lang wachten eindelijk Koning Charles. In Spanje was Remco Evenepoel zeker van de eindoverwinning in de Vuelta. In België ging het speelseizoen van onze spellenclub weer van start! Het werd een spellenavond die anders was dan anders en dat had onder andere te maken met het oud-leidingsweekend van KSA Moos Herk en de rol van hun keukenploeg.

KSA Moos Herk viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Een van de activiteiten om dit te vieren, is het oud-leidingsweekend dat plaats vond in en rond de Beemdgalm. En dat zouden we geweten hebben. De keuken werd bevolkt door de Mooskokers - de kookploeg van de KSA. Wij deelden de keuken met plezier, al zorgde het wel voor een georganiseerde chaos om alles in de juiste frigo's te krijgen. De geur van spaghetti deed ons alvast terugdenken aan onze spellendag in juli. Deze keer stond er echter geen spaghetti op het programma voor onze bezoekers, hoewel enkele Mooskokers hen dit wel deed geloven. Eenzelfde grapje werd later op de avond nog eens uitgehaald toen ze - zogezegd - ijsjes aan de man kwamen brengen. En wij? Wij mochten het spijtige nieuws overbrengen dat er helemaal geen ijsjes te koop waren. Moet kunnen :-)

Over naar de orde van de dag: er moest natuurlijk ook gespeeld worden. De eerste spellenliefhebbers stonden al voor 20u in de zaal. Het begint al bijna een gewoonte te worden. Eens alles uitgestald was, kon het spelen beginnen. Snelheid werd getest bij Ligretto, zware duels werden uitgevochten met Unmatched, woorden werden - soms wel heel vergezocht - omschreven in Just One, lekkere groentesalades werden gekookt met Point Salad, bergen werden beklommen in Can't Stop, speelkaarten werden geclaimd bij Sequence en kubusvormige wezentjes hielden weer een race met Cubitos. Het was duidelijk weer een erg gevarieerde avond, voor elk wat wils!

Af en toe kregen we nog vreemde, in-disco-thema geklede, verloren gelopen KSA-ers tegen in de zaal. Hadden we al gezegd dat het een vreemde spellenavond was? Een spellenavond bij Dubbel Dobbel staat dus altijd garant voor spel en plezier! Komen volgende keer dezelfde spellen op tafel of worden ze ingeruild voor anderen? Dat kan jij mee bepalen. Schuif dus zeker mee aan tafel op zaterdag 8 oktober!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.