Verslag spellenavond juni 2024

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 22:40

Op 8 juni speelden de Rode Duivels een laatste oefenwedstrijd voor ze naar het EK in Duitsland trokken. Tegen Luxemburg werd het vlotjes 3-0 met twee doelpunten van Lukaku en eentje van Trossard. Achteraf gezien heeft dat weinig opgebracht. Wie dus in plaats van naar deze oefenmatch te kijken naar Dubbel Dobbel is gekomen, heeft duidelijk de beste keuze gemaakt! Met net geen 30 aanwezigen werd het weer een gezellige avond in de Beemdgalm en er werd weer heel wat afgespeeld. Een aantal klassiekers kwam voor de zoveelste keer weer op de tafels terwijl andere nieuwkomers zich voor het eerst lieten uitproberen.

De eerste nieuwkomer was Cards vs. Gravity. In dit partyspelletje is het de bedoeling om de speelkaarten per kleur op een schijf te bevestigen. Belangrijk detail daarbij is wel dat die schijf bovenop een fles bevestigd is en je daarbij dus telkens het risico loopt om de boel te laten vallen. De tweede nieuwkomer was Second Chance waarbij de spelers Tetrisvormige blokjes op hun formuliertje tekenen. Lukt dat bij het eerste kaartje niet, dan krijgen ze een second chance bij het volgende kaartje om te verhinderen dat ze uitgeschakeld zijn. Het viel vooral op dat er wel heel verschillende tekenstijlen onder de spelers waren, van heel gedetailleerd tot erg kunstig of zelfs abstract.

Het laatste nieuwe spel dat voor het eerst gespeeld werd in onze club was het recent aangekochte Champions!. De spelers kiezen zelf een aantal personages en laten deze dan duels uitvechten in verschillende uitdagingen. Wie het best kan voorspellen wie deze duels wint, zal de meeste punten scoren. Het leuke aan het spel is vooral het zelf verzinnen van de personages. Wees dus niet verbaasd als je op onze spellendag mensen hoort discussiëren of Samson of Dubbel Dobbel Dimitri het meest kwijlt tijdens het slapen.

Van sommige spellen hebben we de gewone versie en de junior variant. Everdell is er daar een van. Het was wel grappig om te zien hoe twee tafels naast elkaar elk een eigen versie van Everdell aan het spelen waren. Aan de ene tafel gingen Dubbel Dobbel Annelies en Dubbel Dobbel Laura op zoek naar bessen, hout, kiezels en hars om met die grondstoffen boswezens en gebouwen te kopen voor in hun stad. Een tafel verder gebeurde hetzelfde maar dan met de Everdell Junior versie. Wat minder tactisch en uitgebreid maar wel in dezelfde sfeer en even mooi van vormgeving.

Een van de spelers van Everdell Junior was Leroy. Als 6-jarige werd hij de jongste bezoeker die tot nu toe een gratis spelletje won aan de kassa. Na het kopen van een drankkaart – door zijn ouders uiteraard – mocht hij met de twee dobbelstenen gooien en hij slaagde erin om hetzelfde getal dubbel te gooien. Het dobbelspel Anubixx kan vanaf nu in Tom’s Brouwerij in Weijer gespeeld worden.

De zomervakantie was in aantocht. Misschien was dat wel een goede gelegenheid om Maui uit te proberen. Handdoekjes leggen op een strand in Hawaï, het doet een mens dromen. Wie liever naar Azië trekt, kon in Japan de strijd aangaan met een aantal monsters in het spel King of Tokyo. Of er daar ook Betoverde Torens rondvliegen, is niet duidelijk. Daar kan je voorlopig enkel bij ons voor terecht. Als die magische torens je niet bevallen, zijn er ook de gewone 5 Torens die je zelf kan bouwen. Zorg dan wel dat je het hoogste bod uitbrengt of de andere spelers gaan met je verdiepingen lopen. Verdiepingen kunnen ook gebouwd worden in Stapelstad, weliswaar wel maar maximum vijf hoog.

Een stad moet natuurlijk van stroom voorzien worden. Daar zorgden de mensen die Powerline speelden voor. Tenminste, als de elektriciteitslijn afgewerkt geraakten want anders leverde dat strafpunten op. Als dat gebeurd kan je Shit happens zeggen en dan daarbij meteen gaan denken of dit erger of minder erg is dan andere gebeurtenissen. Dat is namelijk de bedoeling van dat spel. Waar ze geen stroom nodig hebben, is op de pirateneilanden van 1000 Bommen en Granaten. Ook in het abstractere kaartspelletje Skyjo is dat totaal overbodig.

Ook in juni kwamen weer heel wat beesten aan bod. We hebben het dan niet over onze bezoekers maar wel over de spellen in dierenthema. Beren, Lynxen, wolven en uilen gingen jagen in Schnitzeljacht. Enkel de muis moest hopen om niet opgegeten te worden als kleinste van de hoop. Maar als dat niet gebeurde, leverde dat wel de meeste punten op. Kwamen verder nog beestig aan bod: kubusachtige vogels in Cubirds, propere en minder propere  Moddervarkerns en katten op weg naar de ruimte in MLEM: Spage Agency.

Het was dus weer een goed gevulde avond met heel diverse spellen die op de tafels kwamen. We zijn alvast benieuwd wat er tijdens de spellendag in jullie allemaal gespeeld zal worden. Jij ook? Kom dan zeker langs en ervaar het mee!

Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.