Verslag Dubbel Dobbel Aftelspel

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 15:46

Spellenclub Dubbel Dobbel werd opnieuw uitgedaagd, want de pandemie wilt ook nog steeds met ons mee spelen. De pionnen stonden voor onze fysieke activiteit in januari niet gunstig, maar we wilden niet nalaten om een alternatief te voorzien. Na ons gesmaakte spellenkerstmenu in december werd in januari het ‘Dubbel Dobbel Aftelspel’ geboren. Een kickstart voor het nieuwe speljaar. En het werd een succes!

Zes teams streden in een potje parallelle paardenrace om een visueel eerste plaatsje op ons online ganzenbord. De teams kregen 22 speelse opdrachten, raadsels en puzzels voorgeschoteld die ze moesten oplossen. Zo telden we samen af van 22 tot 1. Wie zou het snelst zijn? Het merendeel van de opgaven werd geplukt uit onze spellencollectie en was op die manier een interessante eerste kennismaking voor de deelnemers. We probeerden maximaal te zorgen voor de toegankelijkheid voor zowel de onbekende zoeker tot de getrainde expert. Kansen op winst waren daardoor gelijk. Jokers voor het overslaan van vragen werden gegund en ook tips behoorden tot de mogelijkheid, afhankelijk van de teamgrootte.

Met maar liefst 3 uur spelplezier hadden we de uitdagingen een beetje onderschat maar toch werd het avondvullende programma goed gesmaakt. Alle deelnemers gaven aan het verrassend plezant gevonden te hebben. Een beter compliment kan men niet wensen. Van zodra alle teams ‘binnen’ waren en het laatste codewoord bezorgden aan de immer kritische jury kon het eindklassement opgemaakt worden. Wie trok er aan het langste eind? Wie aan het kortste?

De getoonde tijden zijn inclusief straftijd voor het inzetten van jokers en hints, uitgezonderd de gratis gegunde hints op basis van de teamgrootte. De tijd van de strijd voelde voor de teams aan als seconden. Sanitaire stops, smakelijke snacks en lekkere liquids werden uitgesteld in de tijd met de focus op het ‘Dubbel Dobbel Aftelspel’. Hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen, wensen we de Nederlandse spelvrienden van de ‘De spelcarrousel’ een dikke proficiat. Chapeau! Ook een dikke duim voor alle andere teams! Fijn dat jullie het haalden. Opgeven staat niet in jullie woordenboek. Gelukkig en fijn voor ons. 

Benieuwd naar onze volgende spelavond? We wachtten de vertragende overlegcomités niet meer af en beslisten stante pede dat onze activiteit in februari ook online zal gebeuren. We hopen opnieuw op onze trouwe achterban te kunnen rekenen voor een wederom nieuw online spelconcept. Hou ons in de gaten op Facebook en Instagram maar bovenal op onze website. Schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief zo blijf je zonder twijfel op de hoogte!

 

Tot 12 februari? Graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.