Verslag tweede spellenavond: online spellenmenu als plan C

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 16:38

Zaterdag 11 december stond met stip in onze agenda’s. We hadden goesting in de tweede spellenavond. De ene was genezen en de andere had de smaak stevig te pakken na de kick-off van november. Het mocht echter niet baten, want het woord van de jaren 2020 en 2021 zou nu ook roet in het eten gooien. Het C-woord zorgde voor wat spanning en ondanks dat een avond als de onze in principe wel mocht, verkozen we toch om een alternatief uit te werken. Het laatste wat wij wilden was de gezondheidszorg, het onderwijs, de bedrijven, de horeca … een middelvinger tonen en gewoon koppig ons eigen ding doen. Een plan B dus!

Vol enthousiasme gingen we er mee aan de slag. Het concept werd bedacht en een online kerstspellenmenu werd een feit. Eentje om duimen en vingers van af te likken en vooral om te tonen dat het anders kan. Waar een wil is, is een weg. We waren klaar, zo klaar … en zeker door het getoonde enthousiasme van de geïnteresseerden. Een heel decor werd uitgebouwd, cameraposities bedacht, werkwijzen werden uitgetekend … en een nieuwe camera voor optimale beeldkwaliteit werd aangekocht. Maar toen was het tijd aan de andere om zich niet kiplekker te voelen. Op zich geen probleem, maar wel als dat 1 uur voor aanvang bevestigd wordt door koorts. Ach ja, tijd voor plan C tegen het C-woord. Jammer, want ons decor was er klaar voor.

Om mogelijke besmetting te vermijden, werd er geroeid met de riemen die er waren. Dimitri nam alle mogelijke tools die hij vond om in allerijl een geïmproviseerde studio te maken. Uiteindelijk bleken een IKEA-plateau, de doos ‘Reservestukken voor Lego’, duct tape, een fluostift, wat verlengkabels, een extra scherm, een laptop met camera … en een gsm de oplossing. Samen met Davy gebeurde het afstellen van de configuratie in allerijl. Spannend. Zeker met een tikkende klok richting 19u30. Het moment dat we online zouden gaan. Maar eind goed, al goed.

Het moge gezegd, maar hoe ‘last minute’ geïmproviseerd het uiteindelijk werd, wat een schot in de roos was dit evenement. We mochten vaststellen dat een trouwe aanhang die van ons kon proeven tijdens de eerste spellenavond nu ook online aanwezig was. Fijn! En zoals Johan Cruijff zou zeggen “Elk nadeel heb zijn voordeel”, want we konden direct internationaal gaan. De Nederlandse spellenvereniging ‘De Spelcarrousel’ uit Tilburg was vertegenwoordigd door Nikki en Patrick. Hoe fijn was dat! Samenwerkingen zullen misschien ooit wel op til(burg) staan.

Met ‘Just One’ liepen we warm. Elke deelnemer kwam aan bod en we eindigden gemiddeld met 7 van 13 kaarten.  Schitterend! Het viel op dat er niet al te veel dubbele tips wegvielen, dus de spelers waren op één of andere manier goed mee. Onze jongste speler Matte was er alleszins scherp bij. Hij zorgde voor 2 winstkaarten. Het voorgerecht werd gesmaakt.

Het hoofdgerecht werd aangesneden. Meteen een ietsje hoger niveau, maar een stevige groep bleek hangen en speelde enthousiast mee. Uiteindelijk won Patrick als getrainde ‘Welcome To’-speler. Proficiat. Het team ‘Marloenco’ was nu ook helemaal mee met  de opties en mogelijkheden om punten te scoren. Het proeven smaakte dus naar meer, maar dat houden we voor een volgende keer. Fysiek of - als het echt moet - online.

Als kers op de taart konden we met onze enthousiaste toehoorders ook ‘Codenames’ afwerken. Twee rondjes werden beslecht en ook hier werd het laken naar het team van het Nederlands duo aangevuld met Heidi toegetrokken. Hoe steen met Drenthe kan verbonden worden, blijft de hamvraag voor iedereen die er nog geen bezoekje bracht aan de hunebedden. Een revanche houden we voor een volgende gelegenheid.

Dubbel Dobbel Dimitri kan overigens melden dat hij ‘corona’-vrij was, maar wel een week herstelde van een andere ziektebacterie. Toch hebben we geen spijt dat we de avond apart beleefd hebben. Veiligheid boven alles!

Hoe we de derde spellenavond zullen organiseren, weten we nog niet. Daarvoor wachten we eerst het volgende overlegcomité af. We houden jullie op de hoogte. Gespeeld zal er alleszins worden, fysiek of online. We zijn immers klaar voor alle scenario’s. Laat maar komen … en noteer zaterdag 8 januari 20u00 alvast met stip in je agenda!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.